Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Profiterol Tarifi

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Profiterol Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;
125 gram tereyağı
1 su bardağı su
1 su bardağı un
Yarım paket vanilya
1 çay kaşığı şeker
1 çimdik tuz
3 adet yumurta
Kreması için;
2.5 su bardağı süt
1.5 çay bardağı şeker
1.5 yemek kaşığı un
1.5 yemek kaşığı nişasta
1 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya
Üzeri için;
1 paket çikolata sosu
2.5 su bardağı süt

Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle profiterolümüzün hamuru için suyu ve yağımızı bir tencereye alıyoruz.
Su ve yağı düzgünce eriyip kaynayınca tuz, şeker ve unu ek ederek düzgünce karıştırıp 2 dakika kadar pişiriyoruz.
Pişen hamurumuzu 15 dakika kadar soğumaya bırakıyoruz.
Yumurtalarımızı tek tek ekleyerek mikser yardımı ile çırpıyoruz. (bir kaşık yardımı ile düzgünce karıştırada bilirsiniz).
Vanilyayı ekleyip karışan hamurumuzu 10 dakika kadar dinlendiriyoruz.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye tatlı kaşığı yardımı ile hamurları diziyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında içi boş kalana kadar pişiriyoruz. Yaklaşık 25-30 dakika kadar.
Bu sırada krema için vanilya hariç bütün materyalleri tencereye alıp karıştırıp ocağa alıyoruz kaynanana kadar karıştırıyoruz.
Krema göz göz olana kadar pişiriyoruz.
Pişen kremaya vanilya ekleyip hafif soğutuyoruz.
Pişen profiterol hamurlarının ortasını bir bıçak yardımı ile açıp kremayı içine bırakıyoruz. Dilerseniz krema sıkma torbası ile de bu süreci yapabilirsiniz.
Üzeri için ise hazır çikolata sosumuzu yapıp döküyoruz afiyet olsun.
Profiterol Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst