Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Profiterol Tarifi (Tam Ölçülü)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Profiterol Tarifi (Tam Ölçülü) İçin Malzemeler

Hamuru için;
125 gram margarin
1 su bardağı su
1 su bardağı un
1 çay kaşığı şeker
1 tutam tuz
4 yumurta
Kreması için;
4 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı mısır nişastası
1 çay bardağı artı 1 yemek kaşığı şeker
Şekerli vanilin
Kremşanti
Çikolatası için;
1 paket çikolata sos
Paketin üzerindeki kadar süt

Profiterol Tarifi (Tam Ölçülü) Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tencereye margarin eklenir ve eritilir. Erittikten sonra üzerine su eklenir. Su hafif ısınmaya başladığında un, şeker ve tuz da eklenir ve hamur kıvamına gelene kadar pişirelim.
Kıvama geldikten sonra 1 2 dakika ocakta karıştırdıktan sonra ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
Yumurtaları soğuduktan sonra koyuyoruz. Hamur soğuduktan sonra yumurtaları tek tek ekliyoruz ve mikser ile çırpıyoruz.
Hamurun kıvamı ne sert ne de yumuşak olmalı. Kıvamı hamuru koyduğumuzda dağılmayacak şekilde olmalı.
Fırın tepsisine yağlı kağıt koyulur. Ben hamuru tatlı kaşığı ile koydum. Büyüklüğünü siz istediğiniz gibi ayarlayın. Ben büyük ve küçük olarak iki şekilde yaptım. Büyük istiyorsanız 1 tatlı kaşığı küçük istiyorsanız yarım tatlı kaşığı güzel oluyor.
Hamuru kaşıkla koyduktan sonra elimizi suya batırıp şeklini düzeltelim.
Önceden ısıttığımız 150 derece fırında fırında pişirmeye bırakalım.
Hamur pişerken bir yandan kremayı yapıyoruz. Tencereye krema için süt şeker un ve nişastayı koyalım.
Kaynamaya başladığında 1-2 dakika fıkırdasın, sonra altını kapatalım.
Şekerli vanilin ve krem şanti ekleyip, mikser ile çırpıyoruz. Pişen kremayı soğumaya bırakalım.
Çikolata sos için paketin arkasındaki yazan süt miktarı kadar sütü tencereye koyalım çikolata sosu da ekleyip kaynayana kadar bekleyelim kaynayıp fokurdadıktan sonra ocaktan alalım.
Soğumaya bırakalım. Krema ve sosun üzerleri kabuk bağlanmaması için arada karıştıralım. Pişen ve soğuyan profiterol ortadan ikiye bölünür ve arasına soğuyan krema koyulur.
Bütün hamura aynı işlemi uyguluyoruz. Hepsini krema ile doldurduktan sonra üzerine sos döküyoruz. Profiterol servis edilir. Afiyet olsun.
Deneyecek olanlara tavsiye profiterol fırından çıkardıktan sonra fırın kapatıp 20 25 dakika fırında bekletmek içinin nemini çekmesini sağlıyor.
Profiterol Tarifi (Tam Ölçülü) Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst