AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Profiterol Tarifi (Püf Noktalarıyla) Tam Ölçülü Tutan Enfess Lezzet

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Profiterol Tarifi (Püf Noktalarıyla) Tam Ölçülü Tutan Enfess Lezzet İçin Malzemeler

Hamuru için
125 gram tereyağı yada margarin
1 su bardağı un
1 su bardağı su
4 adet yumurta (Büyükse 3 tane)
İç dolgusu için
3 su bardağı süt
1 adet yumurta
1.5 çay bardağı şeker
3 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
Üzeri için
Hazır çikolata sosu

Profiterol Tarifi (Püf Noktalarıyla) Tam Ölçülü Tutan Enfess Lezzet Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk öncelikle hamuru hazırlayalım. Küçük bir tencerede margarin ile suyu eritin.
Eriyince içine unu yavaşça koyun ki topaklanmasın. Sonra tüpten alın. Ve güzel bir kıvam alana kadar kaşıkla alt üst şeklinde karıştırın.
İçine 1 yumurtayı kırın. İyice çırpın. Ama bu püf noktasıdır, bir yumurta içinde kaybolmadan diğer yumurtayı kırmayın.
Diğer yumurtaları da teker teker kırın.
Hamuru 10 dk kadar dinlenmeye bırakın.
Muhallebi için süt, yumurta, şeker ve unu karıştırarak bir araya getirin.
Kaynayınca içine vanilyayı koyun ve 1 2 dk kaynatın.
Sonra iç dolguyu tüpten alın. Ve soğumaya bırakın.
Hamura tatlı kaşıklarıyla şekil vererek tepsiye dizin.
180° de 40 dk pişirin.
Fırından çıkınca soğumaya bırakın. İçlerini muhallebiyle doldurun.
Üzerine hazırladığınız çikolata sosunu döküp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun
Profiterol Tarifi (Püf Noktalarıyla) Tam Ölçülü Tutan Enfess Lezzet Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst