Profiterol Tanımı (Gevrek Hamuru Enfes Sosuyla En Lezzetli) İçin Materyaller
Hamuru için
1 su bardağı kaynar su
100 gram tereyağ
1 cimcik tuz
1 çay kaşığı şeker
1 su bardağı un
4 adet yumurta
Kreması için
2.5 su bardağı süt
3 tepeleme yemek kaşığı un
1 adet yumurta sarısı
6 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tereyağ
Vanilya
1 paket krem şanti (1 çay bardağı süt ile çırpalım)
Çikolata sosu için
3 su bardağı süt
2 silme yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı kakao
6 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı tereyağ
120 gram bitter çikolata (Ben kuvertür çikolata kullandım)
Profiterol Tanımı (Gevrek Hamuru Enfes Sosuyla En Lezzetli) Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Hamurumuz için ;Tenceremize kaynar suyumuzu dökelim.
Tereyağımızı atıp eritelim.
Tuz ve şekerini koyalım.
Daha sonra unu dökelim ve pütürleşmeden süratlice eze eze pişirelim ve soğumaya bırakalım orta ara karıştıralım ki üstü kurumasın.
Soğuyan hamurumuza tek tek yumurtalarımızı kıralım her kırdığımız yumurtadan sonra bir mikser yardımıyla uygunca yumurtaları yedirelim.
Pürüzsüz homojen bir kıvam alan hamurumuzu şayet vaktiniz varsa en az yarım saat buzdolabında bekletelim.
Daha sonra tepsimize ben tatlı kaşığı kullanarak hamurumu paylaştırdım.
Evvelce ısıtılmış 200 derecelik fırında birinci 30 dk pişirelim.
Daha sonra 150 dereceye düşürüp 30 dk daha pişirelim.
Pişen hamurları fırını kapattıktan sonra 5 dk kadar daha içeride tutup çıkartalım ve soğumaya bırakalım.
Kreması için ;Süt, un, yumurta ve şekeri tencereye alıp pişirelim.
Altını kapattıktan sonra yağ ve vanilyasını koyup soğumaya alalım ağır bir kıvam olan kremamızı daima karıştırarak soğutalım.
Çırpılmış kremamızı soğuyan kremaya ekleyip güzelce çırpalım.
Çikolata sos için;Çikolata ve tereyağ hariç tüm materyalleri koyup pişirelim.
Altını kapatıp tereyağ ve çikolatayı ekleyelim eriyene kadar karıştıralım ve çırpa çırpa soğutalım.
Hamurlarımızın içine kremasını doldurup çikolata sosuyla servis edelim.
Profiterol Tanımı (Gevrek Hamuru Enfes Sosuyla En Lezzetli) Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için
1 su bardağı kaynar su
100 gram tereyağ
1 cimcik tuz
1 çay kaşığı şeker
1 su bardağı un
4 adet yumurta
Kreması için
2.5 su bardağı süt
3 tepeleme yemek kaşığı un
1 adet yumurta sarısı
6 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tereyağ
Vanilya
1 paket krem şanti (1 çay bardağı süt ile çırpalım)
Çikolata sosu için
3 su bardağı süt
2 silme yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı kakao
6 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı tereyağ
120 gram bitter çikolata (Ben kuvertür çikolata kullandım)
Profiterol Tanımı (Gevrek Hamuru Enfes Sosuyla En Lezzetli) Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Hamurumuz için ;Tenceremize kaynar suyumuzu dökelim.
Tereyağımızı atıp eritelim.
Tuz ve şekerini koyalım.
Daha sonra unu dökelim ve pütürleşmeden süratlice eze eze pişirelim ve soğumaya bırakalım orta ara karıştıralım ki üstü kurumasın.
Soğuyan hamurumuza tek tek yumurtalarımızı kıralım her kırdığımız yumurtadan sonra bir mikser yardımıyla uygunca yumurtaları yedirelim.
Pürüzsüz homojen bir kıvam alan hamurumuzu şayet vaktiniz varsa en az yarım saat buzdolabında bekletelim.
Daha sonra tepsimize ben tatlı kaşığı kullanarak hamurumu paylaştırdım.
Evvelce ısıtılmış 200 derecelik fırında birinci 30 dk pişirelim.
Daha sonra 150 dereceye düşürüp 30 dk daha pişirelim.
Pişen hamurları fırını kapattıktan sonra 5 dk kadar daha içeride tutup çıkartalım ve soğumaya bırakalım.
Kreması için ;Süt, un, yumurta ve şekeri tencereye alıp pişirelim.
Altını kapattıktan sonra yağ ve vanilyasını koyup soğumaya alalım ağır bir kıvam olan kremamızı daima karıştırarak soğutalım.
Çırpılmış kremamızı soğuyan kremaya ekleyip güzelce çırpalım.
Çikolata sos için;Çikolata ve tereyağ hariç tüm materyalleri koyup pişirelim.
Altını kapatıp tereyağ ve çikolatayı ekleyelim eriyene kadar karıştıralım ve çırpa çırpa soğutalım.
Hamurlarımızın içine kremasını doldurup çikolata sosuyla servis edelim.
Profiterol Tanımı (Gevrek Hamuru Enfes Sosuyla En Lezzetli) Fotoğraflı Yapılışı