- Konu Yazar
- #1
Profiterol (Püf Noktalarıyla) Tanımı İçin Gereçler
1 su bardağı su
1 su bardağı un
125 gram tereyağı yahut margarin
3 adet yumurta (yumurtalar küçük ise 4 adet)
Kreması için;
2,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1,5 çay bardağı şeker
1 adet yumurta
1 paket vanilya
Üzeri içinİ
1 paket hazır çikolata sosu ya da benmari usulü eritilmiş 80 gram bitter çikolata
Profiterol (Püf Noktalarıyla) Tanımı Yapılışı
Profiterolümüzün hamurunu hazırlamak için 1 su bardağı su ile margarinimizi eritelim ve kaynatalım.
Daha sonra 1 su bardağı unumuzu hiç durmadan 2-3 dakika kavuralım.
Ocağımızı kapattıktan sonra hamurumuzun soğumasını bekleyelim .
Hamurumuz soğuduktan sonra 3 yumurtayı hamura düzgünce yedirmemiz gerekiyo.
Yumurtaları tek tek kırıp birini uygunca yedirmeden diğerini kırmayın ve hepsini kırıp güzelce yedirdikten sonra yapışkan bir hamur elde etmiş oluyoruz .
Hamurun pişme sırasında kabarması için güzelce karıştırmamız lazım ,yumurtaları yedirdikten sonra 10 dakika hamurumuzu dinlendirelim.
Yağlanmış kağıda tatlı kaşığı yardımı ile yahut da sıkma torbasıyla ceviz büyüklüğünde kesimler yapalım, ortasını biraz ayrık yapalım ki kabarırken yapışmasınlar .
Daha evvelce ısıttığımız 180 derece fırında 40 dakika pişiriyoruz.
Kremasını hazırlayalım; Vanilya hariç diğer gereçlerimizi koyup pişirelim.
Kremayı ocaktan aldıktan sonra vanilyamızı koyup karıştıralım.
Kremayı profiterol hamurlarına dolduralım.
Pişen profiterollerimizi ortadan ikiye bölerek kaşık yardımıyla yahut da sıkma torbasıyla kremamızı dolduralım.
Tatlımızın üstüne çikolata sosumuzu dökelim ve servis edelim.
Püf noktası : pişirdikten sonra hamurunuzun sönmemesi yahut yumuşamaması kapattığımız fırınımızın içinde 15 dakika boyunca bekletelim.
1 su bardağı su
1 su bardağı un
125 gram tereyağı yahut margarin
3 adet yumurta (yumurtalar küçük ise 4 adet)
Kreması için;
2,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1,5 çay bardağı şeker
1 adet yumurta
1 paket vanilya
Üzeri içinİ
1 paket hazır çikolata sosu ya da benmari usulü eritilmiş 80 gram bitter çikolata
Profiterol (Püf Noktalarıyla) Tanımı Yapılışı
Profiterolümüzün hamurunu hazırlamak için 1 su bardağı su ile margarinimizi eritelim ve kaynatalım.
Daha sonra 1 su bardağı unumuzu hiç durmadan 2-3 dakika kavuralım.
Ocağımızı kapattıktan sonra hamurumuzun soğumasını bekleyelim .
Hamurumuz soğuduktan sonra 3 yumurtayı hamura düzgünce yedirmemiz gerekiyo.
Yumurtaları tek tek kırıp birini uygunca yedirmeden diğerini kırmayın ve hepsini kırıp güzelce yedirdikten sonra yapışkan bir hamur elde etmiş oluyoruz .
Hamurun pişme sırasında kabarması için güzelce karıştırmamız lazım ,yumurtaları yedirdikten sonra 10 dakika hamurumuzu dinlendirelim.
Yağlanmış kağıda tatlı kaşığı yardımı ile yahut da sıkma torbasıyla ceviz büyüklüğünde kesimler yapalım, ortasını biraz ayrık yapalım ki kabarırken yapışmasınlar .
Daha evvelce ısıttığımız 180 derece fırında 40 dakika pişiriyoruz.
Kremasını hazırlayalım; Vanilya hariç diğer gereçlerimizi koyup pişirelim.
Kremayı ocaktan aldıktan sonra vanilyamızı koyup karıştıralım.
Kremayı profiterol hamurlarına dolduralım.
Pişen profiterollerimizi ortadan ikiye bölerek kaşık yardımıyla yahut da sıkma torbasıyla kremamızı dolduralım.
Tatlımızın üstüne çikolata sosumuzu dökelim ve servis edelim.
Püf noktası : pişirdikten sonra hamurunuzun sönmemesi yahut yumuşamaması kapattığımız fırınımızın içinde 15 dakika boyunca bekletelim.