Profiterol Pasta

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Profiterol Pasta Tanımı İçin Malzemeler
125 gram tereyağ yada margarin
1 su bardağı su
1 su bardağı un
Bir fiske tuz
3 adet yumurta
Kreması için
3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
Yarım çay bardağından 1 parmak fazla şeker
1 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 paket kremşanti

Profiterol Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak kremamızı hazırlıyoruz.
Kremşanti ve vanilya hariç bütün gereçleri uygun bir tencereye alıyoruz.
Ocakta kaynayana kadar karıştırıyoruz.
Kaynadıktan sonra ocaktan alıp orta ara karıştırarak soğumaya bırakıyoruz.
Ilıdıktan sonra kremşanti vanilya ekleyip mikserle 5-6 dk çırpıyoruz.
Daha sonra üzerini streç sinema le kapatıp buzdolabına kaldırıyoruz.
Hamuru için.Tereyağ tuz ve suyu uygun bir tencereye alıyoruz. Yağ eridikten sonra un ek edilip tahta kaşıkla 3-4 dk karıştırarak pişiriyoruz.
Daha sonra ocaktan alıp oda sıcaklığına gelene kadar dinlendiriyoruz.
Hamurumuza 1 yumurta ekleyip mikserle 1-2 dk çırpıyoruz.
Yumurtaları teker teker ekleyip çırptıktan sonra hamurumuzu sıkma torbasına alıp yağlı kağıt sermiş olduğumuz fırın tepsisine halka biçiminde sıkıyoruz.
180 derece evvelce ısıtılmış fırında üzeri kızara yaklaşık yarım saat pişiriyoruz.
Hamurumuz soğuduktan sonra ortadan ikiye kesip ortasına krema sıkıyoruz.
Arzuya nazaran çilek muz dilimleri koyup hamurun başka kesimini kapatıp üzerine pudra şekeri serpip servis yapıyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Profiterol Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst