- Konu Yazar
- #1
Profiterol Kulesi Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için
1 su bardağı su
1 su bardağı un
125 gram margarin
3 yumurta (l boy)
1 çimdik tuz
1 çay kaşığı şeker
Krema için
2.5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un (Tepeleme)
1.5 çay bardağı şeker
1 adet yumurta
Yarım paket krem şanti
Çikolatalı sos için
Ben hazır sos kullandım
1 paket çikolatalı sosu
1.5su bardağı süt
İsterseniz 200mlkremayi kaynama noktasına getirip 200 gram çikolatayla ganajda hazırlayabilirsiniz
Profiterol Kulesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Margarini bir tencereye alalım eritelim.
Eriyen yağımıza bir su bardağı suyu ekleyip kaynayana kadar karıştıralım.
Bir su bardağı un 1 çimdik tuz ve şekerimiz de ekleyip hamurumuz olana kadar sürekli olarak karıştıralım.
Hamurumuz güzelce piştikten sonra 10 dakika kadar ılımaya bırakalım.
Ilıyan hamurumuza 3 adet yumurtayı teker teker yedirerek mikserle çırpalım.
Hamurumuzu bir sıkma torbasına alıp yuvarlak halinde sıkalım.
170 derece altüst ayar ısıtılmış fırında 50 dakika kadar pişirelim. Her fırın farklı pişirir lütfen kontrollü pişirin. Ve asla fırın kapağını açmayın yoksa söner
Krema için krem şanti hariç tüm malzemeleri tenceremize alalım. Sürekli karıştırarak kısık ateşte muhallebimizu pişirelim lütfen kısık ateşte pişirin un kokusu olmasın.
Muhallebi olduktan sonra yarım paket krem şantiyi ekleyip mikserle kar gibi ipeksi bir hal alana kadar güzel çırpalım.
Soğuyan profiterol hamurumuzun arasını keselim. Sıkma torbasına aldığımız kremamızı içine sıkalım bütün hamur bitene kadar işlemi tekrarlayalım.
Kule şeklinde üst üste dizelim.
İsterseniz porsiyonluk şekilde kuplara da koyabilirsiniz.
Ben hazır sos kullandım.1 paket çikolatalı sosu,1.5su bardağı sütle pişirip soğuttum
İsterseniz 200mlkremayi kaynama noktasına getirip 200 gram çikolatayla ganajda hazırlayabilirsiniz
Üzerine soğumuş çikolata sosu gezdirip servis edebilirsiniz afiyet olsun
Profiterol Kulesi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için
1 su bardağı su
1 su bardağı un
125 gram margarin
3 yumurta (l boy)
1 çimdik tuz
1 çay kaşığı şeker
Krema için
2.5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un (Tepeleme)
1.5 çay bardağı şeker
1 adet yumurta
Yarım paket krem şanti
Çikolatalı sos için
Ben hazır sos kullandım
1 paket çikolatalı sosu
1.5su bardağı süt
İsterseniz 200mlkremayi kaynama noktasına getirip 200 gram çikolatayla ganajda hazırlayabilirsiniz
Profiterol Kulesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Margarini bir tencereye alalım eritelim.
Eriyen yağımıza bir su bardağı suyu ekleyip kaynayana kadar karıştıralım.
Bir su bardağı un 1 çimdik tuz ve şekerimiz de ekleyip hamurumuz olana kadar sürekli olarak karıştıralım.
Hamurumuz güzelce piştikten sonra 10 dakika kadar ılımaya bırakalım.
Ilıyan hamurumuza 3 adet yumurtayı teker teker yedirerek mikserle çırpalım.
Hamurumuzu bir sıkma torbasına alıp yuvarlak halinde sıkalım.
170 derece altüst ayar ısıtılmış fırında 50 dakika kadar pişirelim. Her fırın farklı pişirir lütfen kontrollü pişirin. Ve asla fırın kapağını açmayın yoksa söner
Krema için krem şanti hariç tüm malzemeleri tenceremize alalım. Sürekli karıştırarak kısık ateşte muhallebimizu pişirelim lütfen kısık ateşte pişirin un kokusu olmasın.
Muhallebi olduktan sonra yarım paket krem şantiyi ekleyip mikserle kar gibi ipeksi bir hal alana kadar güzel çırpalım.
Soğuyan profiterol hamurumuzun arasını keselim. Sıkma torbasına aldığımız kremamızı içine sıkalım bütün hamur bitene kadar işlemi tekrarlayalım.
Kule şeklinde üst üste dizelim.
İsterseniz porsiyonluk şekilde kuplara da koyabilirsiniz.
Ben hazır sos kullandım.1 paket çikolatalı sosu,1.5su bardağı sütle pişirip soğuttum
İsterseniz 200mlkremayi kaynama noktasına getirip 200 gram çikolatayla ganajda hazırlayabilirsiniz
Üzerine soğumuş çikolata sosu gezdirip servis edebilirsiniz afiyet olsun
Profiterol Kulesi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı