Profiterol (Ev Yapımı) Tarifi İçin Malzemeler
Pastacı kreması için;
30 gram (1/4 (çeyrek) su bardağı) un
500 ml (2 su bardağı) süt
100 gram (yarım su bardağı) toz şeker
30 gram (1/4 (çeyrek) su bardağı) mısır nişastası
55g (1/4 (çeyrek) su bardağı) tereyağ (küp küp kesilmiş)
1 tatlı kaşığı vanilya özütü (veya çubuğu veya tozu)
Bir çimdik tuz
4 adet yumurta sarısı
Profiterol topları için;
175 gram (1 + 1/4) su bardağı un
125 gram (yarım su bardağı) su
125 gram (yarım su bardağı) süt
Bir tutam tuz
110 gram (1/2 (yarım) su bardağı) tereyağ
5 adet orta boy yumurta
Çikolata sos için;
275 gram (1 + 1/4) su bardağı krema
100g (1/2 (yarım) su bardağı) tereyağ
100 gram (yarım su bardağı) toz şeker
60 gramlık 2 paket bitter çikolata (küçük küçük parçalanmış)
60 gramlık 1 tane sütlü çikolata (küçük küçük parçalanmış)
(markette 80 gramlıkta satılıyor eğer bitteri baskın istiyorsanız sadece bitter çikolata ekleyin.)
Profiterol (Ev Yapımı) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pastacı kreması yapılışı:Sütü bir cezveye koyup ısınmaya bırakın.
O esnada tencere de nişasta, un, yumurta ve şekeri çırpma teli ile karıştırmaya başlayın.
Sütten çok az tencerenin içine ekleyin, pürüzsüz olana kadar karıştırın.
Ocaktaki süt kaynamaya yakın karışımın içine yavaşça bir yandan karıştırarak ekleyin.
Orta ateşte bir yandan sürekli çırpma teli ile karıştırın ve koyulaşana kadar pişirin.
Koyulaşınca ocaktan çekin, tereyağını ve vanilyayı ekleyin ve karıştırın.
Tereyağ içinde eriyince ayrı bir kaba soğumaya alın, biraz ılıyınca kremaya temas edecek şekilde buzdolabı poşetiyle örtüp buzdolabında soğumaya bırakın(kremanın üstüne poşeti basın temas etmesi şart yoksa kurur).
Profiterol topları yapılışı:Su, süt, tereyağı ve tuzu bir tencereye koyun ve ocağın altını açın.
Kaynamaya başlayınca unu ilave edin bir spatula yardımıyla yaklaşık 2-3 dakika kavurarak karıştırın. Bir hamur görünümünde olacak. (toparlanması sizi korkutmasın hamurlaşacak).
Bir mikser kabına alıp soğumaya bırakın. (tezgahınıza yani mermerin üstüne hamuru serip soğumasını kolaylaştırabilirsiniz).
İki adet fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Fırınınızı 160 derecede ısıtmaya başlayın.
Hamur soğuyunca bir yandan mikserle çırparak yumurtaları birer birer (her ekleyişten sonra aralarda çırpmak suretiyle) ekleyin. (yumurtaları eklerken harcınızın kıvamını çok akışkan olmayacak şekilde ayarlayın. Yumurtalarınızın boyu büyükse 4 yumurta yeterli olacaktır. ).
Akışkan bir kıvama gelince sıkma torbasına koyun ve tepsilerinize istediğiniz büyüklüklerde aralarda boşluk bırakacak şekilde profiterol topları şeklinde sıkın.
160° ile başlayıp 10 dakika sonra gitgide dereceyi arttırabilirsiniz. 190c˚de kabarıp kızarana kadar pişirin. (pişerken asla fırın kapağını açmayın).
Fırının ortasına alıp 20 dakika asla açmazsanız hamurunuz kabaracaktır. Pişince soğumaya bırakın.
Çikolata sosu yapılışı:Çikolatalar hariç tüm malzemeyi karıştırarak ocakta kaynatın.
Çikolataları ilave edin ve çırpma teli ile iyice karıştıktan sonra ılınmaya bırakın.
Profiterol (Ev Yapımı) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Pastacı kreması için;
30 gram (1/4 (çeyrek) su bardağı) un
500 ml (2 su bardağı) süt
100 gram (yarım su bardağı) toz şeker
30 gram (1/4 (çeyrek) su bardağı) mısır nişastası
55g (1/4 (çeyrek) su bardağı) tereyağ (küp küp kesilmiş)
1 tatlı kaşığı vanilya özütü (veya çubuğu veya tozu)
Bir çimdik tuz
4 adet yumurta sarısı
Profiterol topları için;
175 gram (1 + 1/4) su bardağı un
125 gram (yarım su bardağı) su
125 gram (yarım su bardağı) süt
Bir tutam tuz
110 gram (1/2 (yarım) su bardağı) tereyağ
5 adet orta boy yumurta
Çikolata sos için;
275 gram (1 + 1/4) su bardağı krema
100g (1/2 (yarım) su bardağı) tereyağ
100 gram (yarım su bardağı) toz şeker
60 gramlık 2 paket bitter çikolata (küçük küçük parçalanmış)
60 gramlık 1 tane sütlü çikolata (küçük küçük parçalanmış)
(markette 80 gramlıkta satılıyor eğer bitteri baskın istiyorsanız sadece bitter çikolata ekleyin.)
Profiterol (Ev Yapımı) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pastacı kreması yapılışı:Sütü bir cezveye koyup ısınmaya bırakın.
O esnada tencere de nişasta, un, yumurta ve şekeri çırpma teli ile karıştırmaya başlayın.
Sütten çok az tencerenin içine ekleyin, pürüzsüz olana kadar karıştırın.
Ocaktaki süt kaynamaya yakın karışımın içine yavaşça bir yandan karıştırarak ekleyin.
Orta ateşte bir yandan sürekli çırpma teli ile karıştırın ve koyulaşana kadar pişirin.
Koyulaşınca ocaktan çekin, tereyağını ve vanilyayı ekleyin ve karıştırın.
Tereyağ içinde eriyince ayrı bir kaba soğumaya alın, biraz ılıyınca kremaya temas edecek şekilde buzdolabı poşetiyle örtüp buzdolabında soğumaya bırakın(kremanın üstüne poşeti basın temas etmesi şart yoksa kurur).
Profiterol topları yapılışı:Su, süt, tereyağı ve tuzu bir tencereye koyun ve ocağın altını açın.
Kaynamaya başlayınca unu ilave edin bir spatula yardımıyla yaklaşık 2-3 dakika kavurarak karıştırın. Bir hamur görünümünde olacak. (toparlanması sizi korkutmasın hamurlaşacak).
Bir mikser kabına alıp soğumaya bırakın. (tezgahınıza yani mermerin üstüne hamuru serip soğumasını kolaylaştırabilirsiniz).
İki adet fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Fırınınızı 160 derecede ısıtmaya başlayın.
Hamur soğuyunca bir yandan mikserle çırparak yumurtaları birer birer (her ekleyişten sonra aralarda çırpmak suretiyle) ekleyin. (yumurtaları eklerken harcınızın kıvamını çok akışkan olmayacak şekilde ayarlayın. Yumurtalarınızın boyu büyükse 4 yumurta yeterli olacaktır. ).
Akışkan bir kıvama gelince sıkma torbasına koyun ve tepsilerinize istediğiniz büyüklüklerde aralarda boşluk bırakacak şekilde profiterol topları şeklinde sıkın.
160° ile başlayıp 10 dakika sonra gitgide dereceyi arttırabilirsiniz. 190c˚de kabarıp kızarana kadar pişirin. (pişerken asla fırın kapağını açmayın).
Fırının ortasına alıp 20 dakika asla açmazsanız hamurunuz kabaracaktır. Pişince soğumaya bırakın.
Çikolata sosu yapılışı:Çikolatalar hariç tüm malzemeyi karıştırarak ocakta kaynatın.
Çikolataları ilave edin ve çırpma teli ile iyice karıştıktan sonra ılınmaya bırakın.
Profiterol (Ev Yapımı) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı