AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Profilaksi hangi durumlarda kullanilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.249
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Profilaksi hangi durumlarda kullanılır?​

Genel bir kural olarak enfeksiyon riskinin olduğu her durum için profilaksi endikedir. Bu hastalığın karekterine ya da operasyon tipine bağlı olarak değişebilmektedir. Ancak mümkün olan en kısa sürede ve en düşük dozda antibiyotik kullanımının sonlandırılması gerekmektedir.

Enfektif endokardit riskine karşı profilaktik olarak hangi antibiyotik tavsiye edilir?​

Bu hastalarda endokardit profilaksisi için klindamisin, azitromisin veya klaritromisin seçilmesi daha uygundur.
3. Profilaktik antibiyotigin optimum uygulama zamanı ameliyattan 30-60 dakika öncedir. (8,12). 4. Kullanılacak antibiyotik, cerrahi yarada enfeksiyon oluşturabileceği bilinen patojenlere karşı etkili olmalıdır; geniş spektrumlu antibiyotik kullanımından kaçınılmalıdır(1,2,17).
Profilaktik antibiyotik ne demek?
Profilaktik antibiyotik kullanılması, bazı durumlarda gelişmesi muhtemel infeksiyonu önlemek için antibiyotik kullanımıdır. Profilaksi temastan önce, virülan patojenle temastan sonra veya infeksiyon riski olan girişimler sırasında uygulanır.
Kemoprofilaksi hangi hastalıklarda kullanılır?
Denebilir ki kemoprofilaksinin en verimli olduğu uygulama şekillerinden biri, romatizma nükslerinin önlenmesidir. Asemptomatik tüberkülozlu çocuklara izonikotinik asid hidrazid (INAH) vererek bunları tüberkülozun çok tehlikeli şekillerinden korumak da kemoprafilaksinin umut verici uygulama şekillerindendir.

Profilaksi diş nedir?​

Bireyin diş çürüğüne karşı korunması amacıyla takip edilen çürük önleme programıdır.

Profilaktik yaklaşım nedir?​

Profilaksi (önleyici tedavi ya da önleyici tıp), hastalık tedavisinin aksine hastalık meydana gelmeden hastalığın önlenmesidir. sağlık fiziksel ve zihinsel durumların çeşitlerini kapsar. Çevresel faktörler, genetik yatkınlık, hastalık ajanları ve yaşam tarzı seçimleri hastalık ve sakatlık durumlarını etkiler.
Kemoprofilaksi ilacı nedir?
İlaçların hasta insanların tedavisi amacıyla değil de sağlamları hastalıklardan korumak için kullanılması, yani kemoprofilaksi, oldukça eski zamanlarda başlamıştır. Kininin sıtma profilaksisinde kullanılması (1), yeni doğanların gözüne gümüş nitrat damlatılması (2) bunun örnekleridir.
Gebelere Kemoprofilaksi olarak ne verilir?
yüksek olması nedeniyle, ACOG şüpheli temas halinde antiviral kemoprofilaksi önermektedir. İlk tercih, 10 gün boyunca 75 mg oseltamivirin 1×1 kullanımıdır. Postpartum ilk 14. gününde olan kadınlara da (gebelik kaybı olanlar dahil), influenza ile enfeksiyon şüphesi olan kişilerle temas varlığında tedavi başlanmalıdır.

Profilaksi nedir örnek?​

Hastalık ajanlarının ortadan kaldırılması ya da hastalığa karşı direnci artırarak hastalığın ortaya çıkmasını önleme yöntemleri. Örneğin, sağlıklı bir diyet, spor ve sigara kullanmaktan kaçınmak bağışıklığı güçlendirerek hastalık oluşumunu engeller.
 
Geri
Üst