Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Profesyonel cilt bakiminda neler yapilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye

Profesyonel cilt bakımında neler yapılır?​

Medikal cilt bakımı profesyonel ekipmanların kullanıldığı, cilt bakımına yönelik serumların sürüldüğü hedefe yönelik bir cilt bakımıdır. Medikal cilt bakımlarında siyah nokta temizleme, cilt canlandırma, cilt gençleştirme, yağlı veya kuru cilde yönelik işlemler yapılıyor.

Karbonatın cilde bir zararı var mı?​

Karbonat cildin pH dengesini bozabilir. Cildimizin pH dengesi 4,5 ila 5,7 arasındadır. Karbonat ise bu seviyenin oldukça üzerindedir. Karbonatı saf bir şekilde cilde uygulamak deriyi kurutur ve nem kaybına yol açar.

Cilt Bakımı sıralaması nasıl yapılır?​

Cilt Bakımı sıralaması nasıl yapılır?
Cilt Bakım Ürünlerini Uygulama Sırası
- Adım: Temizleyici (Gündüz ve Gece)
- Adım: Maske (Haftada 1 veya 2 defa, Gece)
- 3. Adım: Tonik (Gündüz ve/veya Gece)
- Adım: Göz Kremi (Gündüz ve Gece)
- Adım: Serum (Gündüz ve/veya Gece)
- Adım: Lokal Bakım (Gece)
- 7. Adım: Nemlendirici Krem (Gündüz ve Gece)

Profesyonel cilt bakımı neden önemli?​

Profesyonel cilt bakımında yüzeydeki ölü hücreler uzaklaştırılır, gözenekler açılır, siyah noktalar temizlenir, cildin kanlanması artar ve derinlemesine nemlendirilir.Düzenli cilt bakımı uygulandığında yaşlanma süreci geciktirilir, toksinler temizlenir ve cilde sürekli ışıltılı ve sağlıklı bir görüntü kazandırılır.

Karbonat cilde sürülür mü?​

Karbonatın en önemli faydaların birisi olarak cilt gözeneklerini temizlemesi görülür. Cilt gözeneklerini temizler ve cilt için gerekli nemlendirmeyi yapar. Ayrıca ciltteki lekelenmeleri de yine karbonat ile geçirebilirsiniz. Ciltte sadece lekelenme değil ayrıca yara izlerini de karbonat geçirmektedir.

Günlük cilt bakımı neden önemli?​

Günlük cilt bakımı neden önemli?
Cilt yapısını tanıyıp eksikleri gidermek adına bakım yapmak oldukça önemlidir. Böylece daha sağlıklı görünen, aydınlık ciltlere sahip olunabilir. Cildin eksiklerini görmemek, cilt tipine uygun olmayan ürünler kullanmak akne, yara vb. farklı cilt sorunlarının oluşmasına yol açabilmektedir.

Profesyonel cilt bakımı, cilde özel ekipmanlar ve serumlar kullanılarak yapılan hedefe yönelik bir bakım sürecidir. Bu bakım sürecinde siyah nokta temizleme, cilt canlandırma, cilt gençleştirme gibi işlemler yapılır. Medikal cilt bakımı, cildin ihtiyaçlarına yönelik çözümler sunarak cildin sağlıklı ve genç kalmasına yardımcı olur.

Karbonatın cilde zararı olabilir çünkü cildin doğal pH dengesini bozabilir. Cildin pH dengesi 4,5 ila 5,7 arasında değişirken, karbonatın pH değeri çok daha yüksektir. Saf karbonat cilde uygulandığında kurutucu etkisi olabilir ve cildin nem dengesini bozabilir.

Cilt bakımı sıralaması önemlidir çünkü doğru ürünleri doğru sırayla kullanmak cildin sağlığını korur ve olumlu sonuçlar elde etmenizi sağlar. Temizleyici, maske, tonik, göz kremi, serum, lokal bakım ve nemlendirici krem gibi ürünlerin belirli bir sırayla kullanılması önerilir.

Profesyonel cilt bakımı önemlidir çünkü cildin sağlığı ve gençliği için uzmanlar tarafından yapılan özel bakımlardır. Bu bakımlar sayesinde cilt derinlemesine temizlenir, nemlendirilir, gençleştirilir ve sağlıklı bir görünüm elde edilir.

Günlük cilt bakımı da cildin sağlığı için önemlidir çünkü düzenli bakım ile cildin ihtiyaçları karşılanır, yaşlanma süreci geciktirilir ve cilt sağlıklı bir görünüme kavuşur. Cilt tipinize uygun ürünleri kullanarak günlük bakım rutininizi oluşturabilir ve cildinizi koruyabilirsiniz.

Geri