AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Profesyonel apartman yoneticiligi kac para?

Editör

Yeni Üye

Profesyonel apartman yöneticiliği kaç para?​

Daire başına 8,50TL ile 18TL arasında değişmektedir. Daire başına 9TL ile 21 TL arasında değişmektedir. Ücretlendirme, havuz, çalışan sayısı, yerin konumu gibi faktörlere göre değişmektedir. SiteBYS Apartman ve Site Yönetim Yazılımımızın demosunu incelemek için tıklayınız.

Apartman yönetiminde kimler olmalı?​

Apartman yönetiminde kimler olmalı?
Peki, apartman yönetiminde kimler bulunur? Kat malikleri, anagayrimenkulün yönetimini kendi aralarından veya dışardan seçecekleri bir kimseye veya üç kişilik bir kurula verebilirler; bu kimseye “Yönetici”, kurula da “Yönetim kurulu” deniyor.

Apartman yönetimi bir şirkete nasıl verilir?​

Profesyonel yönetim firmaları direkt olarak yönetici seçilebildiği gibi kat maliklerinden bir yönetim kurulu seçildikten sonra bu yönetim kuruluna yetki ve sorumluluklarının tamamını veya bir kısmını sözleşme imzalanacak profesyonel yönetim firmalarına devrederek hizmet alınması şeklinde seçilebilmektedir.

Apartman yönetimi nasıl seçilir?​

Apartman yönetimi nasıl seçilir?
YÖNETİCİ NASIL SEÇİLİR: Yönetici veya yönetim kurulu, kat maliklerinin, hem sayı hem arsa payı bakımından çoğunluğu ile seçilir. Yönetici veya yönetim kurulu kat malikleri arasından seçilebileceği gibi, kat maliki olmayan kimseler arasından da seçilebilir.

Apartman yönetim kurulunda kimler var?​

Genelde bina içerisindeki katsayısı ve kat malikleri üzerinden yönetici ya da yönetim kurulu belirlenir. Bu bağlamda eğer 1 kişi seçilmiş ise o kişi apartman yöneticisi olarak görev alır. Ancak daha yüksek sayıdaki kat malikleri olan binalar için 3 ya da daha fazla kişi üzerinden yönetim kurulu oluşturulur.

Yönetici maaş alır mı?​

Yönetici maaş alır mı?
Kat mülkiyeti kanununa göre yöneticilerin yaptığı yönetim hizmeti karşılığında kat maliklerinden ücret alma hakları bulunuyor. Ancak, apartman yöneticisinin alacağı miktar yasada belirlenmediği için, kat maliklerinin ortak bir noktada anlaşıp, belirlemeleri gerekiyor.

Profesyonel apartman yöneticiliği ücretleri genellikle daire başına 8,50TL ile 18TL arasında değişebilmektedir. Ancak bazı durumlarda bu aralık 9TL ile 21TL gibi farklı değerler arasında olabilmektedir. Bu ücretlendirme ise havuz bulunup bulunmadığı, apartmanın çalışan sayısı, apartmanın konumu gibi faktörlere göre değişiklik gösterebilir.

Apartman yönetimindeki roller genellikle kat malikleri tarafından seçilebilecek bir yöneticiye veya üç kişilik bir yönetim kuruluna verilir. Bu kişiye "Yönetici", üç kişilik kurula ise "Yönetim Kurulu" denir. Yönetici ve yönetim kurulu, kat maliklerinin çoğunluğu tarafından seçilir ve görevlerini yerine getirirler. Yönetici veya yönetim kurulu, kat malikleri arasından seçilebileceği gibi kat maliki olmayan kişiler arasından da seçilebilir.

Apartman yönetimi bir şirkete verilirken, profesyonel yönetim firmaları doğrudan yönetici olarak seçilebileceği gibi, kat maliklerinden seçilecek bir yönetim kurulu üzerine de devredilebilir. Bu şekilde, yönetici veya yönetim kurulu, hizmet alınacak profesyonel yönetim firmasına yetki ve sorumluluklarını tamamen veya kısmen devredebilir.

Yönetici, yaptığı yönetim hizmeti karşılığında kat maliklerinden ücret alma hakkına sahiptir. Ancak bu miktar yasal olarak belirlenmediğinden, kat maliklerinin bir araya gelerek bir anlaşma yapmaları ve bu ücreti belirlemeleri gerekmektedir. Bu nedenle, apartman yöneticisinin maaş alıp almaması ve alıyorsa ne kadar alacağı, kat malikleri arasında bir uzlaşma ile belirlenir.

Geri