AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Profesor varken docent bolum baskani olur mu?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Profesör varken doçent bölüm başkanı olur mu?​

Bölümde bir profesörün görevlendirilmesi halinde doçentin, doçentin görevlendirilmesi halinde yardımcı doçentin başkanlık görevi sona erer. Boşalan başkanlık görevine usule uygun yeni başkan atanır. Bölüm Başkanını belirlemek için Anabilim Dalı Başkanlarının yazılı görüşleri istenir.
Rektör mü dekan mı?
Türkiye’de dekan Türk yükseköğretim sisteminde dekan fakültenin ve birimlerinin temsilcisidir. Rektörün önereceği üniversite içinden veya dışından üç profesör arasından Yükseköğretim Kurulunca 3 yıl için atanır. Süresi biten dekan tekrar atanabilir.
Rektör kaç kere seçilebilir?
Üniversite veya yüksek teknoloji enstitüsü tüzel kişiliğini temsil eden rektörlerin görev süresi dört yıldır. Süresi sona erenler iki dönemden fazla rektörlük yapmamış olmak kaydıyla yeniden rektör olarak seçilip atanabilirler.

Dekan ataması nasıl olur?​

MADDE 8. a) Atanması: (Değişik:RG-4/1/1994-21808) Fakültenin ve birimlerinin temsilcisi olan dekan, rektörün önereceği, üniversite içinden veya dışından üç profesör arasından Yükseköğretim Kurulunca üç yıl süre ile seçilir ve normal usul ile atanır. Süresi biten dekan yeniden atanabilir.
Doçentler dekan olabilir mi?
o En az Doçent veya Profesör olmak, o Bir üniversitede en az 3 yıl tam zamanlı statüde öğretim üyesi veya eğitim yöneticisi olarak çalışmış olmak, o Misafir kadroda bulunmamak ve ADEK kriterlerini sağlamış olmak, o Pek iyi derecede İngilizce bilmek, (ikinci yabancı dil bilmek tercih sebebidir.)
Üniversitede doçent ne kadar maaş alır?
Buna göre 2021’de 1. kademe bir doçentlerin aldığı 8674 TL, ocak ayı 2022 yılında 11319 TL’ye çıkarılacak. 2022 yılının ikinci yarısında ise yeniden enflasyon oranları açıklanacak ve yeniden güncel zamlar gerçekleştirilecek.

Rektör kime bağlı?​

Türk yükseköğretim sistemini düzenleyen Yükseköğretim Kanununa göre devlet üniversitelerinde ve vakıf üniversitelerinde rektör, cumhurbaşkanı tarafından atanır. Vakıf üniversitelerinde ise rektör, mütevelli heyetinin teklifi üzerine cumhurbaşkanınca atanır.
Rektör ne kadar maaş alıyor?
Ülkemizde görev yürüten en düşük kademedeki rektör maaşı güncel olarak 14.617 TL’dir. Bu rakam döner sermaye ve kademeye bağlı olarak artış gösterir. Rektör maaşları bütün üniversitelerde aynıdır.
Rektör en fazla kaç dönem seçilebilir?

Rektör ataması nasıl olur?​

“Devlet üniversitelerinde rektör Yükseköğretim Kurulu tarafından önerilecek, profesör olarak en az üç yıl görev yapmış üç aday arasından Cumhurbaşkanınca atanır.
Fakülte Dekanı kim tarafından atanır?
MADDE 15 – (1) Dekan, Rektörün önereceği profesör unvanına sahip kişiler arasından Mütevelli Heyet tarafından üç yıllığına atanır. Süresi biten Dekan yeniden atanabilir ve süresi sona ermeden aynı usulle görevden alınabilir.
Dekan seçimleri kimin önerisiyle olur?
Üniversitelerin güçlü organları olan fakültelerin bilimsel yönetimi ve sürdürülebilirliği sürekli tartışma konusu olmaktadır. 2547 sayılı YÖK yasasının Madde 16’da dekan belirleme şekli “(Değişik: 14/4/1982 – 2653/2 md.) Atanması: Fakültenin ve birimlerinin temsilcisi olan dekan, rektörün önereceği, üniversite içinden …

Dekan olmak için profesör olmak şart mı?​

Dekan Olmak İçin Gerekenler Öğretim üyesi olduktan sonra çeşitli eğitimlerden ve sınavlardan geçen ve profesör olan kişiler, rektör tarafından önerildiği takdirde dekan olmaya hak kazanabilir. Fakat, rektör tarafından önerilmek de yeterli değildir.
Dekan derse girer mi?
30. -2547 sayılı Kanunun 36 ncı maddesinin 5 inci fıkrası uyarınca; Rektör, Dekan, Enstitü ve Yüksekokul Müdürlerinin ders verme yükümlülükleri yoktur ve dolayısıyla haftalık ders yükleri “0” olarak kabul edilir.

Geri