AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Profesor maasi ne kadar oldu?

Editör

Yeni Üye

Profesör maaşı ne kadar oldu?​

Türkiye İstatistik Kurumunun 2021 yılı enflasyon ölçümlerinin ardından uygulanacak maaş zamları da belli olmuştur. Buna göre profesör maaşları 2022 yılı için 2,25’lik bir artışla 13bin 935 liradan 18bin 185 liraya yükseltilmiştir.

Öğretim elemanı ne kadar maaş alıyor?​

Kariyerinde Maaşlar
| EN DÜŞÜK | ORTALAMA
Yardımcı Doçent Doktor / Yrd Doç | 7.020 | 13.380
Öğretim Görevlisi | 4.250 | 8.200

Bir rektör ne kadar maaş alır?​

Bir rektör ne kadar maaş alır?
Ülkemizde görev yürüten en düşük kademedeki rektör maaşı güncel olarak 14.617 TL’dir. Bu rakam döner sermaye ve kademeye bağlı olarak artış gösterir. Rektör maaşları bütün üniversitelerde aynıdır.

Üniversite hocası nasıl olunur?​

Öğretim görevlisi olmak için lisans mezuniyetinden sonra Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavına (ALES) ve Akademik Personel girme şartı bulunur. ALES sınavında başarılı olduktan sonra görev alınmak istediğiniz üniversite tarafından düzenlenen sözlü mülakata girmeniz gerekir.

Emekli profesör maaşı 2022 ne kadar?​

Yeni gelen zamlarla birlikte, 25 hizmet yılına sahip bir dekan (Profesör) Ocak ayında 12 bin 916,55 TL maaş alacak. Aynı hizmet yılına sahip bir profesörün aylığı ise yeni yılda ise 10 bin 973,57 TL’ye yükselecek.

Emekli Prof maaşı ne kadar oldu?​

Emekli Prof maaşı ne kadar oldu?
Başkan Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısı’nın ardından yeni memur zammının yüzde 30,5’e çıkarıldığını ve en düşük emekli maaşının ise 2.500 TL olarak belirlendiğini açıkladı. NOT: Maaş hesaplamalarında eşi çalışmayan kişiye ödenen aile yardımı ve 0-6 yaş grubu 2 çocuk yardımı esas alınmıştır.
Üniversite rektör maaşı ne kadar?​
Öğretim elemanı ne demek?​
Öğretim görevlisi, doktora derecesine sahip olma zorunluluğu olmayan ve özel uzmanlığı gerektiren konularda ders vermek üzere geçici veya devamlı olarak yükseköğretim kurumlarında görevlendirilen kişidir. Doktorasını tamamlamış olanlar ilgili uzmanlık alanında doçentlik sınavına başvurabilmektedir.

Profesör maaşı, 2022 yılı için 13.935 liradan 18.185 liraya yükseltilmiştir. Öğretim elemanlarının maaşları ise kariyerlerine göre değişmektedir. Yardımcı Doçent Doktor/Yardımcı Doçent maaşları en düşük 7.020 lira ile en yüksek 13.380 lira arasında değişirken, Öğretim Görevlisi maaşları ise en düşük 4.250 lira ile en yüksek 8.200 lira arasında değişmektedir.

Bir rektörün maaşı ise ülkemizde görev yürüten en düşük kademedeki bir rektör için güncel olarak 14.617 TL'dir. Ancak bu rakam döner sermaye ve kademeye bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Rektör maaşları bütün üniversitelerde aynıdır.

Üniversite hocası olabilmek için lisans mezuniyetinden sonra Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) ve Akademik Personel alım şartlarına uymak gerekmektedir. ALES sınavında başarılı olduktan sonra görev alınmak istenilen üniversite tarafından düzenlenen sözlü mülakata girmek gerekir.

Emekli bir profesörün maaşı 2022 yılında, 25 hizmet yılına sahip bir dekan için 12.916,55 TL, aynı hizmet yılına sahip bir profesör için ise 10.973,57 TL olacaktır.

Emekli bir profesörün maaşı ise Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasına göre 2.500 TL olarak belirlenmiştir. Bu maaş hesaplamalarında eşi çalışmayan kişiye ödenen aile yardımı ve 0-6 yaş grubu 2 çocuk yardımı esas alınmıştır.

Öğretim elemanı, doktora derecesine sahip olma zorunluluğu olmayan ve özel uzmanlık gerektiren konularda ders vermek üzere geçici veya devamlı olarak yükseköğretim kurumlarında görevlendirilen kişidir. Doktorasını tamamlamış olanlar ilgili uzmanlık alanında doçentlik sınavına başvurabilmektedir.

Geri