AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Profdr Ismail Hakki Aydin Kimdir?

Editör

Yeni Üye

Profdr Ismail Hakkı Aydın Kimdir?​

İsmail Hakkı Aydın, 1954 yılında Trabzon’da doğdu. İlkokulu Maçka’da, Orta ve Lise tahsilini Trabzon’da tamamladı. Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni bitirdikten sonra, Beyin Cerrahisi Kürsüsünde asistanlığa başladı. Aydın, 1992’de TÜRK NÖROŞİRÜRJİ ARAŞTIRMA ÖDÜLÜ’nü kazandı.

Dr Ismail Hakkı Aydın nerelidir?​

Dr Ismail Hakkı Aydın nerelidir?
İsmail Hakkı Aydın 1954 yılında Trabzon’da doğdu. Lise tahsilini kadar Trabzon’da tamamlayan yazar Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdi. Beyin Cerrahisi alanında asistanlığa başladı.

Ismail Hakkı Aydın hangi gazetede yazıyor?​

Çeşitli gazete ve dergilerde makale, yorum, eleştiri ve şiirleri yayınlandı. Halen haftalık bir gazetede, “Nörofilozofi” isimli köşesinde düzenli yazıları yayımlanmaktadır. 1991 yılında Suz-i Dilara, 2000 yılında Aşk, 2002’de Vuslat, 2010’da Nefes, 2013’de Hicran ve 2014’de de Ya Hayy!

Ismail hakkı Aydin Mustafa Aydın kardeş mi?​

Ismail hakkı Aydin Mustafa Aydın kardeş mi?
Aydın, şöyle konuşuyor: “Ağabeyim Prof. Dr. İsmail Hakkı Aydın’dır. Kendisi, TÜBİTAK ödüllü ünlü bir beyin cerrahı.

Ibrahim Hakkı Aydın Kimdir?​

İslam Felsefecisi. İslâm felsefesi araştırmacısı. 12 Şubat 1960, Trabzon doğumlu. Trabzon Gazi Paşa İlkokulu (1973), Trabzon İmam Hatip Lisesi (1980), Atatürk Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi (1986) mezunu.

Ismail hakkı kaç dil biliyor?​

Ismail hakkı kaç dil biliyor?
İngilizce, Almanca, Arapça, Boşnakça, Rusça ve Malay-Endonezya dilleri olmak üzere altı yabancı dili okuyup yazıp ve konuşabiliyorum. Konya’da yaşadığım süre içerisinde Anadolu Sahnesi’nde aktif olarak tiyatro ile ilgilendim, aynı zamanda profesyonel sportif faaliyetlerde bulundum.

Mustafa Aydın Kimdir Bil Holding?​

1975 yılında TSK’da göreve başlayan Aydın, yurt içi ve yurt dışı birçok görevde bulundu. 1995 yılında İstanbul Üniversitesi’nde öğretim üyeliğine başladı; BİL Holding ve bünyesinde yer alan 14 kuruluşu ve bugün 150 okul ile eğitim hizmetlerine devam eden BİL Öğretim Kurumları’nı hayata geçirdi; hala bu kuruluşların …

Beyin cerrahı ve nöroloji aynı mı?​

Beyin cerrahı ve nöroloji aynı mı?
Nöroloji, nöroradyoloji, nöroanestezi bölümleri ile birlikte çalışılarak gerekli tanı ve tedavi yöntemlerinin uygulandığı nöroşirürji bilim dalında uzman olan doktorlara nöroşirürjiyen ya da beyin cerrahı denir.

Prof. Dr. İsmail Hakkı Aydın, 1954 yılında Trabzon'da doğmuş bir beyin cerrahıdır. İlkokulu Maçka'da, Orta ve Lise eğitimini ise Trabzon'da tamamlamıştır. Tıp eğitimini Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde aldıktan sonra Beyin Cerrahisi alanında uzmanlaşmış ve akademik kariyerine devam etmiştir. Kendisi, TÜRK NÖROŞİRÜRJİ ARAŞTIRMA ÖDÜLÜ'nü de kazanmıştır.

İsmail Hakkı Aydın, çeşitli gazete ve dergilerde makaleler, yorumlar, eleştiriler ve şiirler yayınlamıştır. Halen haftalık bir gazetede "Nörofilozofi" adlı köşesinde düzenli yazılar yazmaktadır. Ayrıca, yazdığı eserler arasında Suz-i Dilara, Aşk, Vuslat, Nefes, Hicran ve Ya Hayy gibi kitaplar bulunmaktadır.

Prof. Dr. İsmail Hakkı Aydın'ın ağabeyi ise Mustafa Aydın değil, kendisidir. İsmail Hakkı Aydın, ünlü bir beyin cerrahı olarak bilinmektedir. Ayrıca, İsmail Hakkı Aydın çeşitli dilleri de bilmektedir; İngilizce, Almanca, Arapça, Boşnakça, Rusça ve Malay-Endonezya dillerini okuyup yazıp ve konuşabilmektedir.

Beyin cerrahı ve nöroloji farklı uzmanlık alanlarıdır. Nöroloji, beyin ve sinir sistemi hastalıklarının teşhisi ve tedavisi ile ilgilenirken, beyin cerrahisi yani nöroşirürji, bu hastalıkların cerrahi müdahale gerektiren durumlarını üzerine uzmanlaşmış bir alandır. Bu nedenle, beyin cerrahılar ve nörologlar farklı uzmanlık dallarına sahiptirler.