AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Prof ek ders ucreti ne kadar?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Prof ek ders ücreti ne kadar?​

2021 yılında yükseköğretimde çalışanlar için ek ders ücreti ne kadar?
Görev | N.Ö. Gündüz | N.Ö. Gece ve Tatillerde
Profesör | 53,94 TL | 86,30 TL
Doçent | 44,95 TL | 71,92 TL
Yardımcı Doçent | 35,96 TL | 57,54 TL
Öğretim Görevlisi | 28,77 TL | 46,03 TL

Part time öğretim görevlisi ne demek?​

b) Yarı zamanlı öğretim elemanı: Haftada en az yirmi saat Üniversitede bulunan, eğitim-öğretim, uygulama ve araştırmaları bölüm başkanının gösterdiği yerde ve onun denetimi altında görev yapan profesör ve doçentlerdir.

Öğretim görevlisi ders verir mi?​

Öğretim görevlisi ders verir mi?
“Öğretim üyesi, kadrosunun bulunduğu yükseköğretim birimi ile sınırlı olmaksızın ve ihtiyaç bulunması halinde görevli olduğu yükseköğretim kurumunda haftada asgari on saat ders vermekle yükümlüdür. Öğretim görevlisi ise haftada asgari on iki saat ders vermekle yükümlüdür.

Akademisyen ek ders ücreti 2020 ne kadar?​

Akademisyen ek ders ücreti 2020 ne kadar?
Öğretim Elemanlarının Ek Ders Ücretleri
Unvan | Unvan Katsayısı | Brüt Ücret (1 Ders Saati)
Profesör | 300 | 26.64 TL
Doçent | 250 | 22.20 TL
Yardımcı Doçent | 200 | 17.76 TL
Öğretim Görevlisi | 160 | 14.21 TL

Doktorasını bitiren öğretim görevlisi ders verebilir mi?​

Yükseköğretim Kurulu doktorasını tamamlayan araştırma görevlilerinin istekleri halinde haftalık 12 saati aşmamak kaydıyla ders verebileceklerini kararlaştırdı. Bu sebeple doktorasını bitirmiş ancak kadrosunu alamayan Araştırma Görevlileri de Öğretim Üyeleri gibi ders verebilecekler.

Ders verecek öğretim görevlisi ne demek?​

Öğretim görevlisi, fakültelerin bölüm başkanları tarafından tahsis edilen alanlarda lisans düzeyinde ders vermekle sorumlu olan meslek mensuplarıdır. 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununda öğretim görevlisi “Ders vermek ve uygulama yaptırmakla yükümlü bir öğretim elemanı” şeklinde tanımlanmaktadır.

2021 yılında yükseköğretimde çalışanlar için ek ders ücretleri aşağıdaki gibidir:

- Profesör:
- Normal Öğretim Gündüz: 53,94 TL
- Normal Öğretim Gece ve Tatillerde: 86,30 TL

- Doçent:
- Normal Öğretim Gündüz: 44,95 TL
- Normal Öğretim Gece ve Tatillerde: 71,92 TL

- Yardımcı Doçent:
- Normal Öğretim Gündüz: 35,96 TL
- Normal Öğretim Gece ve Tatillerde: 57,54 TL

- Öğretim Görevlisi:
- Normal Öğretim Gündüz: 28,77 TL
- Normal Öğretim Gece ve Tatillerde: 46,03 TL

Yarı zamanlı öğretim elemanları ise haftada en az yirmi saat Üniversitede bulunan, eğitim-öğretim, uygulama ve araştırmaları bölüm başkanının gösterdiği yerde ve onun denetimi altında görev yapan profesör ve doçentlerdir.

Doktorasını tamamlayan araştırma görevlileri istekleri halinde haftalık 12 saati aşmamak kaydıyla ders verebilmektedir.

Ayrıca, 2020 yılında akademisyen ek ders ücretleri aşağıdaki gibiydi:
- Profesör: 26,64 TL
- Doçent: 22,20 TL
- Yardımcı Doçent: 17,76 TL
- Öğretim Görevlisi: 14,21 TL

Öğretim görevlileri, fakültelerin bölüm başkanları tarafından tahsis edilen alanlarda lisans düzeyinde ders vermekle sorumlu olan meslek mensuplarıdır. 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'na göre öğretim görevlisi, "Ders vermek ve uygulama yaptırmakla yükümlü bir öğretim elemanı" olarak tanımlanmaktadır.

Geri