AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Prof ek ders ucreti ne kadar?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye

Prof ek ders ücreti ne kadar?​

2021 yılında yükseköğretimde çalışanlar için ek ders ücreti ne kadar?
Görev | N.Ö. Gündüz | N.Ö. Gece ve Tatillerde
Profesör | 53,94 TL | 86,30 TL
Doçent | 44,95 TL | 71,92 TL
Yardımcı Doçent | 35,96 TL | 57,54 TL
Öğretim Görevlisi | 28,77 TL | 46,03 TL

Part time öğretim görevlisi ne demek?​

b) Yarı zamanlı öğretim elemanı: Haftada en az yirmi saat Üniversitede bulunan, eğitim-öğretim, uygulama ve araştırmaları bölüm başkanının gösterdiği yerde ve onun denetimi altında görev yapan profesör ve doçentlerdir.

Öğretim görevlisi ders verir mi?​

Öğretim görevlisi ders verir mi?
“Öğretim üyesi, kadrosunun bulunduğu yükseköğretim birimi ile sınırlı olmaksızın ve ihtiyaç bulunması halinde görevli olduğu yükseköğretim kurumunda haftada asgari on saat ders vermekle yükümlüdür. Öğretim görevlisi ise haftada asgari on iki saat ders vermekle yükümlüdür.

Akademisyen ek ders ücreti 2020 ne kadar?​

Akademisyen ek ders ücreti 2020 ne kadar?
Öğretim Elemanlarının Ek Ders Ücretleri
Unvan | Unvan Katsayısı | Brüt Ücret (1 Ders Saati)
Profesör | 300 | 26.64 TL
Doçent | 250 | 22.20 TL
Yardımcı Doçent | 200 | 17.76 TL
Öğretim Görevlisi | 160 | 14.21 TL

Doktorasını bitiren öğretim görevlisi ders verebilir mi?​

Yükseköğretim Kurulu doktorasını tamamlayan araştırma görevlilerinin istekleri halinde haftalık 12 saati aşmamak kaydıyla ders verebileceklerini kararlaştırdı. Bu sebeple doktorasını bitirmiş ancak kadrosunu alamayan Araştırma Görevlileri de Öğretim Üyeleri gibi ders verebilecekler.

Ders verecek öğretim görevlisi ne demek?​

Öğretim görevlisi, fakültelerin bölüm başkanları tarafından tahsis edilen alanlarda lisans düzeyinde ders vermekle sorumlu olan meslek mensuplarıdır. 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununda öğretim görevlisi “Ders vermek ve uygulama yaptırmakla yükümlü bir öğretim elemanı” şeklinde tanımlanmaktadır.

2021 yılında yükseköğretimde çalışanlar için ek ders ücretleri şu şekildedir:

- Profesör:
- N.Ö. Gündüz: 53,94 TL
- N.Ö. Gece ve Tatillerde: 86,30 TL

- Doçent:
- N.Ö. Gündüz: 44,95 TL
- N.Ö. Gece ve Tatillerde: 71,92 TL

- Yardımcı Doçent:
- N.Ö. Gündüz: 35,96 TL
- N.Ö. Gece ve Tatillerde: 57,54 TL

- Öğretim Görevlisi:
- N.Ö. Gündüz: 28,77 TL
- N.Ö. Gece ve Tatillerde: 46,03 TL

Öte yandan, part time öğretim görevlisi kavramı yarı zamanlı öğretim elemanlarını tanımlamaktadır. Haftada en az yirmi saat üniversitede bulunan, eğitim-öğretim, uygulama ve araştırmaları bölüm başkanının gösterdiği yerde ve onun denetimi altında görev yapan profesör ve doçentlerdir.

Akademisyen ek ders ücretleri 2020 yılında şu şekildeydi:

- Profesör: Unvan Katsayısı 300, Brüt Ücret (1 Ders Saati) 26,64 TL
- Doçent: Unvan Katsayısı 250, Brüt Ücret (1 Ders Saati) 22,20 TL
- Yardımcı Doçent: Unvan Katsayısı 200, Brüt Ücret (1 Ders Saati) 17,76 TL
- Öğretim Görevlisi: Unvan Katsayısı 160, Brüt Ücret (1 Ders Saati) 14,21 TL

Doktorasını tamamlayan araştırma görevlileri, istekleri halinde haftalık 12 saati aşmamak kaydıyla ders verebilmektedirler. Bu sayede doktorasını bitirmiş ancak kadrosunu alamayan Araştırma Görevlileri de Öğretim Üyeleri gibi ders verebilmektedirler.

Öğretim görevlileri, fakültelerin bölüm başkanları tarafından tahsis edilen alanlarda lisans düzeyinde ders vermekle sorumlu olan meslek mensuplarıdır. Yükseköğretim Kanunu'nda öğretim görevlisi, "Ders vermek ve uygulama yaptırmakla yükümlü bir öğretim elemanı" şeklinde tanımlanmaktadır.

Geri