AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Prof Dr Nurullah Genc nereli?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Prof Dr Nurullah Genç nereli?​

HorasanNurullah Genç / Doğum yeriHorasan, Erzurum iline bağlı ilçe ve ilçe merkezi kent. Horasan ilçesi kuzey ve doğuda Kars, güneydoğuda Ağrı illeri, güneyde Karayazı, batıda Köprüköy ve Pasinler, kuzeybatıda Narman ilçeleriyle çevrilidir.1954’e kadar Pasinler’e bağlı bir bucak merkeziyken bu yılda ilçe merkezi yapıldı. Vikipedi

Cemal Süreya ya göre aşk nedir?​

Cemal Süreya’nın şiirlerinde en fazla işlediği temalardan biri aşktır. Şair; aşkı kendi algı dünyasında erotizm, duygusal, melankolik med-cezir’ler, kural ve sınır tanımama şeklinde anlamlandırır. Cemal Süreya, aşkın tılsımlı evreninde türlü boyutlarda gezinen bir seyyah gibidir.
Senin adın kavuşmak olsun kime ait?
Senin adın kavuşmak olsun isimli şiirin Sebahattin Ali’ye ait olduğu düşünülse de şiir aslında Sebahattin Abi isimli şaire aittir.

Prof Dr Nurullah Genç Kimdir?​

9 Eylül 1960 tarihinde Erzurum’un Horasan ilçesinde doğdu. İlk ve ortaöğrenimini Horasan’da, liseyi ve üniversiteyi Erzurum’da tamamladı. Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden mezun oldu. 1984 yılında aynı fakülteye araştırma görevlisi olarak girdi.

Cemal Süreya ne güzel demiş üzüldüğünü?​

Cemal Süreya ne güzel söylemiş: ”Üzüldüğünü anlamayan, seni mutlu edemez.”
Sebahattin abi kim?
SABAHATTİN ALİ DEĞİL SEBAHATTİN ABİ Çünkü gerçek yazarının adı Sebahattin Abi. ‘Malumatfuruş’ adlı internet sitesinin haberine göre şiir, 1971 doğumlu şair Sebahattin Abi’ye ait. Söz konusu şiir 2005 senesinde antoloji.com’da paylaşılmış ve şairin kendi Youtube kanalında şiiri seslendirdiğini görmek mümkün.

Nurullah Genç Hangi akım?​

Nurullah Genç, (Doğum: 9 Eylül 1960, Horasan, Erzurum) Şair, iktisatçı Akademisyen. Şiirlerinde klasik edebiyatımızın (Divan edebiyatı) temalarına yer verdi. Şiirlerinde ölçü ve kafiye gibi ahenk öğelerini önemsedi. İslami temaları başarıyla işledi.
 
Geri
Üst