AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Prof acilimi nedir?

Editör

Yeni Üye

Prof açılımı nedir?​

Profesör (kısaca Prof.), en yüksek düzeydeki akademik unvana sahip kişilere verilen unvandır. Sözcük, “bir sanat ya da bilim dalında en yüksek düzeyde uzman” anlamına gelen Latince professor’ün karşılığı olarak Türkçeye girmiştir.

Prof yapmak ne demek?​

profesör. Üniversitede ve yüksek okullarda doçentten bir aşama üstün olup belli hak, görev ve sorumlulukları bulunan öğretim üyesi.

Tv nin anlamı nedir?​

Tv nin anlamı nedir?
televizyon anlamı Vericiden iletilen dalgaların görüntü ve ses olarak görünmesini ve duyulmasını sağlayan aygıt, televizyon alıcısı.

Emeritus kimdir?​

Emeritus kimdir?
Emeritus Profesörlük unvanı, emeklilik yaşına gelmiş ancak bilgisi, birikimi, uluslararası saygınlığı ve ilişkileriyle daha çok uzun yıllar hem akademisyen, hem de öğrencilere yol göstermesi bir kazanım olacak hocalarımıza tevdi edilen bir statüdür.

En erken kaç yaşında profesör olunur?​

Profesör olmak için belirli bir yaş aralığı yoktur. Örneğin 35 yaşın üstündekiler profesör olabilir gibi bir kural söz konusu değildir ancak profesör olabilmek için yapılması gerekenler alt alta sıralandığında liste oldukça kalabalık olacaktır; Profesör olabilmek için belirli bir yaş kriteri yoktur.

Kimler profesör olabilir?​

Kişilerin profesör olmak için ise sağlaması gereken şartlar şu şekildedir; Kişilerin doçentlik unvanına sahip olması gerekmektedir ve en az beş sene ana dalında çalışmış olması gerekmektedir. Uluslararası eserler vermiş olması gerekmektedir. Kişilerin profesör kadrosuna uygun bir şekilde atanmış olması gerekmektedir.

TV neyin kısaltmasıdır?​

TV neyin kısaltmasıdır?
com.tv, net.tv, org.tv ve diğer rezerve edilmiş adlar haricinde herkes tv uzantılı ikinci seviye alan adları kaydettirebilir. Alan adı hem popülerdir, hem de ekonomik açıdan değerlidir; çünkü televizyon kelimesinin kısaltmasıdır.

Televizyon nasıl yazılır Türkçe?​

Televizyon nasıl yazılır Türkçe?
Bu kelime genellikle Tele vizyon şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Televizyon şeklinde olmalıdır.
Doçent ten sonra ne gelir?​
Profesör (Profesor Titular) (tam / yarı zamanlı, Doktora gerekli) Doçent (Profesor Auxiliar) (tam / yarı zamanlı, çoğunlukla doktora gereklidir) Yardımcı Doçent (Profesor Asistente) (tam / yarı zamanlı) Öğretim Görevlisi (Eğitmen) (tam / yarı zamanlı)
Doçent Doktor ne iş yapar?​
Yardımcı Doçent Doktor / Doktor Öğretim Üyesi Ne Demek? Doktor Öğretim Üyesi, akademik araştırmalar yürütmek, lisans ve lisansüstü düzeydeki öğrencilere eğitim vermekle sorumlu kişiye verilen mesleki unvandır.

Emeritus statüsü nedir?​

Emeritus statüsü nedir?

Emeritus statüsü, akademide emekli olmuş ancak bilgi, tecrübe ve katkıları nedeniyle hala üniversite ile ilişkisi devam eden akademisyenlere verilen bir onur unvanıdır. Bu unvanı taşıyan akademisyenler, genellikle ders verme veya araştırma yapma gibi aktif görevlerden ayrılmış olsalar da üniversite topluluğunda değerli birer danışman veya mentör olarak kalmaya devam ederler. Emeritus profesörler genellikle kampüste hala ofisleri bulunabilir ve akademik etkinliklere katkıda bulunmaya devam edebilirler. Bu statü, emekli olmuş ancak bilgi ve deneyimlerini paylaşma isteği ve kapasitesi devam eden değerli hocalara tanınan bir saygı ve takdir ifadesidir.

Geri