- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 256.279
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Probe küretaj hangi durumlarda yapılır?
3. Probe küretaj Rahimdeki düzensiz kanama bozukluklarında teşhis ve tedavi amacıyla yapılan işlemdir. Kanamaya neden olan rahim içindeki kalınlaşmış tabakanın küretaj işlemi ile kazınarak alınmasıdır.Kürtaj Tuplere zarar verir mi?
Fazla sayıda kürtaj olunması rahim zarında zamanla artan yapışıklıklara neden olur. Bunun sonucunda rahim iç yatağı birbirine yapışarak adet sırasında dökülemez hale gelir. Bu da adet görememe ‘amenore’ ile sonuçlanır.
Ilaçlı kürtaj nedir?
Tıbbi kürtaj; ağızdan, vajinadan, yanaktan, dil altından emdirerek veya kastan verilen bir ilaç veya ilaç kombinasyonunun istenmeyen gebeliği sonlandırması olarak tanımlanmaktadır. Bu ilaç veya ilaçlar hamileliğin sona ermesi ve rahimdeki kalıntıların dışarı atılmasına yardımcı olur.Kürtaj olmaya giderken ne alınır?
Kürtaj işlemine başlamadan önce hastaya anestezi ilacı verilir. Genel anestezi uygulanması durumunda ağır cerrahi operasyonlarda tercih edilen narkoz desteği değil, sadece sedasyon ilanları uygulanıyor. Lokal anestezinin tercih edilmesi durumunda ise rahim ağzına uyuşturucu ilaç enjekte ediliyor.
Büyük gebeliklerde kürtajdan önce verilen rahimde kasılmalara başlatmak için rahim içine uygulanan fitil iki saat aralıklar ile yarım doz halinde uygulanır. Vajinal fitil suni sancı başlatmasının yanı sıra aynı zamanda rahim ağzının genişlemesine de yardımcı olur. Bu da kürtaj işleminin kolaylaşmasına yardımcı olur.
Kürtaj nedir ve hangi durumlarda yapılır?
Şu durumlarda kürtaj yapılır: *Gebelik kesesinin olduğu ancak kese içerisinde bebeğin olmadığı yani boş gebelik olarak adlandırılan durum olduğunda, *Düşük sonrasında rahim içinde kalan dokuların temizlenmesinde, *Kişide gebelik olmamasına rağmen sürekli devam eden düzensiz kanamalarda.
Kürtajdan ne kadar sonra tekrar hamile kalınabilir?
Genel olarak kürtaj sonrası ikinci veya üçüncü haftada teorik olarak gebelik gerçekleşebilir. Kürtaj sonrası gebelik için en ideal zaman 3 ay sonrasıdır. Rahim kendini tamamen onarmış, anne adayı psikolojik olarak yeniden kendini iyi hissetmeye başlamıştır.Ilaçlı kürtaj ne kadar sürer?
Cerrahi kürtaj işlemi genellikle 10 dakika sürer. Ancak gebelik haftası artıkça kürtaj süresi 30 dakika veya bir saati bulabilir. Kürtajın ne kadar süreceği, kişini sağlık durumuna da bağlıdır. İşlem sırasında komplikasyon oluşması da kürtaj süresini uzatabilir.
Kürtajdan sonra yatmak gerekir mi?
Kürtajdan sonra hastanede yatmak gerekir mi? Hayır kürtaj işlemi yatış gerektirmez. İşlemden kısa süre sonra normal hayatınıza dönebilirsiniz.Kürtaj öncesi kaç saat aç kalınmalı?
Öncelikle operasyon öncesinde en az 5-6 saat aç kalınmalı, su tüketilmemelidir. Ayrıca kişinin genel sağlık muayenesinin de yapılması gerekir. Bu noktada ameliyatı etkileyecek tüm semptomlar önceden tespit edilmelidir. Operasyon: Kürtaj son derece steril ortamlarda yapılmalıdır.