AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Print Screen Nasıl Aktif Edilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

theking

Yeni Üye

Print Screen Nasıl Aktif Edilir? Print Screen tuşu, ekran görüntüsü almak için kullanılır. Aktif etmek için basit birkaç adım izleyebilirsiniz. İlk olarak, klavyenizdeki Print Screen tuşuna basın. Ardından, görüntüyü yapıştırmak istediğiniz uygulamayı açın. Uygulamada sağ tıklayarak “Yapıştır” seçeneğini seçin. Alternatif olarak, Paint gibi bir resim düzenleme programı kullanabilirsiniz. Programı açtıktan sonra “Yapıştır” seçeneğini seçin ve görüntüyü kaydedin. Bu adımları takip ederek Print Screen Nasıl Aktif Edilir? sorusunun cevabını bulabilirsiniz.
İçindekiler

Print Screen, bilgisayar ekranınızın görüntüsünü almanıza olanak sağlayan bir tuştur. Print Screen tuşuna basarak ekranınızdaki görüntüyü yakalayabilir ve daha sonra yapıştırarak veya başka bir programa aktararak kullanabilirsiniz. Peki, Print Screen nasıl aktif edilir? İşte adım adım açıklamalar:

Print Screen Tuşu Nerede Bulunur?

Print Screen tuşu genellikle klavyenin üst kısmında, sağ üst köşede yer alır. Tuşun üzerinde “PrtSc”, “PrtScn” veya benzer bir yazı bulunabilir. Bazı klavyelerde bu tuşun yanında “SysRq” veya “Scroll Lock” tuşları da bulunabilir.

Print Screen Nasıl Kullanılır?

Print Screen tuşunu kullanmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
Adım 1: Print Screen tuşuna basın. Bu, ekranınızın anlık bir görüntüsünü alacaktır.
Adım 2: Ekran görüntüsünü kaydetmek için Paint, Word veya başka bir programa geçin.
Adım 3: Seçtiğiniz programa sağ tıklayın ve “Yapıştır” seçeneğini tıklayın. Ekran görüntüsü programın içine yapıştırılacaktır.
Adım 4: Görüntüyü istediğiniz gibi düzenleyebilir, kaydedebilir veya paylaşabilirsiniz.

Print Screen Alternatifleri Nelerdir?

Print Screen tuşunun yanı sıra bazı klavyelerde “Alt” veya “Fn” tuşuyla birlikte kullanılan başka tuş kombinasyonları da bulunabilir. Örneğin:
Alt + Print Screen: Sadece aktif pencerenin ekran görüntüsünü alır.
Fn + Print Screen: Bazı dizüstü bilgisayarlarda Print Screen işlevini gerçekleştirir.

Print Screen Tuşu Kullanılmıyor, Ne Yapmalı?

Eğer Print Screen tuşu çalışmıyorsa veya klavyenizde Print Screen tuşu bulunmuyorsa endişelenmeyin. Bilgisayarınızda yerleşik bir ekran görüntüsü alma aracı bulunabilir. Örneğin:
Windows: Windows 10 ve sonraki sürümlerde “Ekran Alıntısı” adlı bir uygulama bulunur. Başlat menüsünden veya arama çubuğundan bu uygulamayı açabilirsiniz.
Mac: Mac bilgisayarlarında “Command + Shift + 3” veya “Command + Shift + 4” tuş kombinasyonlarıyla ekran görüntüsü alabilirsiniz.

Print Screen Nasıl Aktif Edilir? – Sonuç

Print Screen tuşu, bilgisayar kullanıcılarının ekran görüntülerini kolayca yakalamasını sağlayan bir tuştur. Yukarıdaki adımları izleyerek Print Screen tuşunu doğru şekilde kullanabilir ve ekranınızdaki görüntüleri kaydedebilirsiniz. Eğer Print Screen tuşu çalışmıyorsa veya klavyenizde bulunmuyorsa alternatif yöntemleri deneyebilirsiniz. Unutmayın, ekran görüntüsü alma işlemi bilgisayarınızın işletim sistemine bağlı olarak değişebilir.

Print Screen nasıl aktif edilir?
Print Screen tuşuna basarak ekran görüntüsü alabilirsiniz.
Ekran görüntüsü almak için Print Screen tuşunu kullanabilirsiniz.
Print Screen tuşu ile ekranınızın bir fotoğrafını çekebilirsiniz.
Print Screen tuşuyla ekran görüntüsü alabilirsiniz.

Print Screen tuşu ile ekran görüntüsü alınabilir.
Print Screen tuşuna basarak ekranınızın fotoğrafını çekebilirsiniz.
Print Screen tuşunu kullanarak ekran görüntüsü alabilirsiniz.
Ekranınızın fotoğrafını çekmek için Print Screen tuşunu kullanabilirsiniz.
Print Screen tuşuyla ekran görüntüsü alınabilir.

Geri