Primatlarin beslenme sekli nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
256.279
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Primatların beslenme şekli nedir?​

Çoğunlukla otçul memelilerdir. Ağaç filizleri, yaprak, çiçek, tohum ve meyveler başlıca yiyecekleridir. Bunun yanında böcek, yumurta, leşle beslenip daha iri hayvanların etiyle de beslenen omnivorlar da vardır.

Ilk primat nasıl oluştu?​

Primatların erken evrimi Primatların evrimsel tarihi günümüzden 65 milyon yıl öncesine kadar takip edilebilir. Bilinen en eski primat benzeri memeli türler olan plesiadapiformlar, Kuzey Amerika’dan gelmekle beraber Paleosen ve Eosen devrinde elverişli tropikal iklim şartlarında Afrika ve Avrasya’ya kadar yayılmışlardı.
İnsanın ilk ataları bugünkü şempanzeler gibi ormanlarda yaşıyor ve ağaç, çalı ve ot yaprakları ile meyveleri yiyerek besleniyordu.
Şempanze ne ile beslenir?
Ancak şempanzeler, otçul hayvanlar değildir! Bizler gibi, hepçil hayvanlardır: Yani hem et yiyebilirler, hem de ot… Üstelik bu, öyle böcek veya küçük memeliler yemekle sınırlı da değildir! Şempanze kuzenlerimiz, organize gruplar halinde kolobus maymunları gibi diğer maymunları avlamaktadırlar!
Ilk insan ne yemiş?
Daha önce Neandertallerin sadece etobur olduğu yönündeki görüşte mağaralarda ve diş parçalarında bulunan ot kalıntılarıyla çürütülmüş oldu. PLOS One isimli dergide yayınlanan yazıdaki yeni veriler insanoğlunun atalarının hem otobur hem de etobur olduğunu gösteriyor.

Maymun maymunu yer mi?​

Bizler gibi, hepçil hayvanlardır: Yani hem et yiyebilirler, hem de ot… Üstelik bu, öyle böcek veya küçük memeliler yemekle sınırlı da değildir! Şempanze kuzenlerimiz, organize gruplar halinde kolobus maymunları gibi diğer maymunları avlamaktadırlar!

Şempanze evde beslenir mi?​

Türkiye’de 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu dolayısıyla yırtıcı ve vahşi hayvanların sahiplenilmesi ve beslenmesi yasak. Bu yasakların içerisinde maymun cinsleri de yer alıyor. Bunun nedeni ise maymunların insanlara bulaşabilen birçok hastalığı taşıyor olması.
 
Geri
Üst