AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Priene Antik Kenti nasil gidilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Priene Antik Kenti nasıl gidilir?​

Didim merkezinin yaklaşık 40 km kuzeyindeki Priene Antik Kenti’ne özel araçla Didim Güllübahçe Yolu takip edilerek ulaşılabiliyor. Bölgeye taksi ile gidilebileceği gibi Altınkum’dan ya da merkezden geçen minibüslerle Akköy’ye kadar gelip, Akköy’den Balat Birlik minibüsleriyle Priene Antik Kenti’ne devam edilebilir.
Priene tiyatrosu nerede?
7.’yy’a dayanmaktadır. Bunun dışında tarihi kalıntılara bakıldığı zaman hem sanat hem de savaş ve yerleşim yeri olarak kullanılmış olduğu anlaşılmaktadır. Priene Antik Kenti Aydın’ın Didim ilçesinde yer almaktadır. Daha doğrusu dediğim ilçesinin 15 kilometre güneybatısında yer alan bir yerdir.

Priene Antik Kenti adını nereden almıştır?​

12 İyon (İon) şehrinden biri olma özelliğine sahip olan Prienne, kolonistler tarafından kurulmuş bir kent olarak bilinir. Antik kentin kurucu isminin ise Atina’nın kurucusu olarak bilinen Kodros’un oğlu Aepytos olduğu tahmin edilmektedir. Priene Antik Kenti’nin adının anlamı ise ‘Hisar yurdu’ manasını taşımaktadır.
Didim Priene antik Kenti arası kaç km?
Priene Dilek yarımadası dağlarının güney yamaçlarında, Didim yönünden gelenler için Milet Antik kentinden geneli dümdüz olan 20 km’lik bir yol gelmeleri gerekiyor.

Magnesia antik kenti ziyarete açık mı?​

Antik kente ziyaretler ücretlidir. Giriş ücreti 10 TL’dir. Yaz döneminde 08.30-19.00, Kış döneminde 08.30-17.30 saatleri arasında istediğiniz gün ziyaret edebilirsiniz.
Magnesia Antik Kenti ne zaman yapıldı?
Bodrum Otoyolu sonlanmadan” Magnesia” çıkışıyla kente 2 km sonra ulaşılır. Aydın’ın Germencik ilçesi, Tekin mahallesi sınırları içinde, Ortaklar-Söke karayolunun içinden geçtiği antik kent, 1842-43’te Fransız arkeolog ve gezgin Charles Texier 1891–93 arasında Berlin Müzeleri adına Carl Humann tarafından kazılmıştır.

Priene kime ait?​

Priene, Aydın Söke’de Selçuk-Efese yaklaşık 100 km uzaklıkta kurulmuş bir İyon (Antik Yunan) şehridir. Şehir Menderes nehrinin 10 km kuzeyindedir. Şehir kurulduğunda deniz kıyısındaydı.

Geri