AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Present Perfect hangi durumlarda kullanilir?

Editör

Yeni Üye

Present Perfect hangi durumlarda kullanılır?​

Present Perfect Tense, geçmişte meydana gelmiş olan, etkileri hala devam eden bir durumu ya da olayı ifade etmek için kullanılan zaman dilimidir. Şunu unutmamak gerekir; Present Perfect Tense ile yapılan cümlelerde geçmişte yapılan işin ne zaman yapıldığı değil, özellikle yapılmış olup olmadığı önemlidir.

Ingilizce would ne zaman kullanılır?​

Ingilizce would ne zaman kullanılır?
3 – Varsayım cümlelerinde kullanılır. Örnek 1: If I had a lot of money I would like to own a farm one day.

Past Perfect nerede kullanılır?​

Past Perfect nerede kullanılır?
En basit haliyle past perfect tense geçmişte gerçekleşen bir olaydan daha önce olan bir başka olayı anlatmak için kullanılır. Mesela dün saat beşte evden çıktım. Evden çıkmadan önce de odayı temizledim. Bu durumda evden çıkmam da odayı temizlemem de geçmişte oluyor.

Present Perfect Tense te fiilin kaçıncı hali kullanılır?​

Present perfect tense İngilizce’de geçmişte olmuş olan fakat zamanı önemli olamyan olaylar için kullanılır. Present perfect tense, “Bu filmi daha önce izledim.” veya “Daha önce Londra’ya gittim.” gibi cümleler kurmak için kullanılıyor. Cümle kurarken “have” veya “has” ile birlikte fiilin 3.halini kullanmalısın.

Before hangi tense ile kullanılır?​

Before hangi tense ile kullanılır?
Before kelime anlamıyla önce, -den önce anlamına gelmektedir. Cümlelerde genellikle başlarda ve ortalarda kullanılır. Before kullanılırken dikkat edilmesi gereken nokta tense(zaman)’dır.

Ingilizce would nasıl kullanılır?​

Ingilizce would nasıl kullanılır?
Öncelikle, would, will’in geçmiş zaman halidir. Would Tip 2 ve Tip 3 şart kiplerinde kullanılır. Hem will hem de would kullanabildiğimiz durumlarda would kullanmak daha kibar duracaktır. Would you like some juice? (Meyve suyu ister miydiniz?)

Would cümlede nasıl kullanılır?​

İngilizcede Would Kullanımı – “Would” Kip Belirteci
- Örnek Cümle: If I were beautiful, I would be a model.
- Örnek Cümle Çeviri: Güzel olsaydım, manken olurdum.
- Örnek Cümle: I asked him to visit me, but he wouldn’t.
- Örnek Cümle Çeviri: Beni ziyaret etmesini istedim, ama yapmadı.

Present Perfect Tense, genellikle geçmişte başlayıp şu an etkisi devam eden durumları veya olayları ifade etmek için kullanılır. Örneğin, "I have lived in this city for 5 years." (Bu şehirde 5 yıldır yaşıyorum.) cümlesinde, geçmişte başlayan ancak şu an devam eden bir durum ifade edilmektedir. Bu tense aynı zamanda geçmişteki deneyimlerimizi, hayatımızda yaptığımız önemli şeyleri ve genel olarak yaşam tecrübelerimizi aktarmak için de kullanılabilir.

İngilizce'de "would" genellikle varsayım cümlelerinde ve tip 2 (unreal) şart cümlelerinde kullanılır. Örneğin, "If I were you, I would study harder." (Eğer sen olsaydım, daha çok çalışırdım.) cümlesinde olduğu gibi. Ayrıca höflice bir istekte bulunurken de kullanılabilir, örneğin "Would you like some coffee?" (Bir fincan kahve ister misiniz?)

Past Perfect Tense ise genellikle geçmişte gerçekleşen iki olay arasındaki zaman sıralamasını ifade etmek için kullanılır. Bir eylemin diğerinden önce gerçekleştiğini vurgulamak için kullanılır. Örneğin, "I had just finished my homework when she called me." (Ben onu aradığında ben sadece ödevimi bitirmiş olmuştum.) cümlesinde, arayanın eylemi öncelikli olduğu için "had finished" kullanılmıştır.

"Before" kelimesi ise genellikle bir eylemin başka bir eylemden önce gerçekleştiğini ifade etmek için kullanılır. Örneğin, "Before I left the house, I had breakfast." (Evi terk etmeden önce kahvaltı ettim.) cümlesinde, kahvaltı etme eyleminin evi terk etme eyleminden önce gerçekleştiği vurgulanmıştır. Bu durumda "had breakfast" Past Perfect Tense kullanılmıştır.

Would cümlelerde genellikle tip 2 (unreal) şart cümlelerinde veya kibar isteklerde kullanılır. "Would you like some tea?" (Bir fincan çay ister misiniz?) gibi cümlelerde olduğu gibi. Would aynı zamanda geçmişte olmayan, hayali veya olası durumları ifade etmek için de kullanılabilir.

Geri