Prenses Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kırmızı besin boyası
Kreması için;
1 litre süt
2 türk kahve fincanından 1 parmak eksik un
1 su bardağı toz şeker
2 adet yumurta sarısı
1 paket vanilin
1 paket kremşanti
Prenses Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz. Sonrasında içerisine sütü, sıvı yağı, vanilini ve besin boyasını ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
Unu ve kabartma tozunu eleyerek ekliyoruz ve 180 derece de ısıttığımız fırınımızda pişiriyoruz ve pişen kekimizi rondoda ufalıyoruz.
Kremamız için; kremşanti hariç tüm materyallerimizi tencereye alıyoruz topak kalmayana kadar karıştırarak pişiriyoruz, muhallebimiz kıvam aldıktan sonra altını kapatıp orta ara karıştırıp soğumaya bırakıyoruz.
Soğuduktan sonra kremşantiyi döküp çırpıyoruz. Sonra sırayla kek ve muhallebi biçiminde kuplara koyuyoruz. Prenses tatlımız hazır afiyet olsun
Not: Ben meyveli sos ile süsledim siz dilerseniz hiç süslemezsiniz ya da çilek koyabilirsiniz.
Prenses Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Keki için;
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kırmızı besin boyası
Kreması için;
1 litre süt
2 türk kahve fincanından 1 parmak eksik un
1 su bardağı toz şeker
2 adet yumurta sarısı
1 paket vanilin
1 paket kremşanti
Prenses Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz. Sonrasında içerisine sütü, sıvı yağı, vanilini ve besin boyasını ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
Unu ve kabartma tozunu eleyerek ekliyoruz ve 180 derece de ısıttığımız fırınımızda pişiriyoruz ve pişen kekimizi rondoda ufalıyoruz.
Kremamız için; kremşanti hariç tüm materyallerimizi tencereye alıyoruz topak kalmayana kadar karıştırarak pişiriyoruz, muhallebimiz kıvam aldıktan sonra altını kapatıp orta ara karıştırıp soğumaya bırakıyoruz.
Soğuduktan sonra kremşantiyi döküp çırpıyoruz. Sonra sırayla kek ve muhallebi biçiminde kuplara koyuyoruz. Prenses tatlımız hazır afiyet olsun
Not: Ben meyveli sos ile süsledim siz dilerseniz hiç süslemezsiniz ya da çilek koyabilirsiniz.
Prenses Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı