Prenses Lokumları Tanımı İçin Malzemeler
5 su bardağı süt
1.5 su bardağı irmik
1 su bardağı şeker
1 paket şekerli vanilin
1 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı hindistan cevizi
Üzeri için
Meyveli sos
Çikolatalı sos
Prenses Lokumları Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Süt irmik şeker karıştırılıp pişirilir.
Muhallebi göz göz olana kadar daima karıştırılır.
Koyu bir kıvam olduktan sonra altını kapatılır, vanilin ve tereyağ koyup erimesi için birazda ha karıştırılır.
Hindistan cevizini bir tabağa aktarılıp kaşık ile muhallebiden alıp hindistan cevizine bulanır.
Yuvarlak yapılıp üzerine parmak ile hafif bastırılıp çukur açılır.
Ve üzerine soslardan dökülüp soğuk servis yapılır.Afiyet olsun.
Prenses Lokumları Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
5 su bardağı süt
1.5 su bardağı irmik
1 su bardağı şeker
1 paket şekerli vanilin
1 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı hindistan cevizi
Üzeri için
Meyveli sos
Çikolatalı sos
Prenses Lokumları Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Süt irmik şeker karıştırılıp pişirilir.
Muhallebi göz göz olana kadar daima karıştırılır.
Koyu bir kıvam olduktan sonra altını kapatılır, vanilin ve tereyağ koyup erimesi için birazda ha karıştırılır.
Hindistan cevizini bir tabağa aktarılıp kaşık ile muhallebiden alıp hindistan cevizine bulanır.
Yuvarlak yapılıp üzerine parmak ile hafif bastırılıp çukur açılır.
Ve üzerine soslardan dökülüp soğuk servis yapılır.Afiyet olsun.
Prenses Lokumları Tanımı Fotoğraflı Yapılışı