Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Pratik Ve Çok Lezzetli Pizza Tarifi

theking

Yeni Üye
Pratik Ve Çok Lezzetli Pizza Tanımı İçin Gereçler

Hamuru için
5 su bardağı un
2 su bardağı ılık su (İsterseniz yarım su bardağı su yerine sütte ekleyebilirsiniz)
1 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı kuru maya
3 yemek kaşığı zeytin yağı
Tuz
Sosu için (Ben hazır sos kullandım fakat isterseniz kendiniz meskende de yapabilirsiniz);
3 adet orta uzunluk domates
1 yemek kaşığı domates salçası (Çok dolu olmasın)
1/2 (yarım) dış sarımsak
Zeytin yağı
Karabiber
Kekik
Fesleğen
Ana gereç (İstediğiniz herşeyi ekleyebilirsiniz )
Sucuk
Zeytin
4/5 adet orta uzunluk mantar
1 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
2/3 adet çeri domates
Mısır
Mozzarella peyniri
Kaşar peyniri
Not: 2. pizzamda sucuk yerine tavuk göğsü koydum, evvel tavada biraz kavurdum sonra ekledim

Pratik Ve Çok Lezzetli Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle hamurumuzu hazırlayalım.
Unu derin bir kaba alalım üzerine tuz, şeker, maya ve yağı ekleyelim sonra azar azar su ek edip yoğuralım ele yapışmayan hoş bir hamur elde edene kadar sonra üstünü streç ile kaplayıp kenara alalım yarım saat mayalandıralım.
Materyallere geçelim sucuk ,mantar, zeytin, biber, domates bunların hepsini doğrayalım kenara bırakalım.
Sosu için; yağı bir tencereye koyalım, üzerine sarımsakları rendeleyelim, biraz kavuralım sonra domatesleri soyalım doğrayıp ek edelim salçayı baharatları da koyalım sos haline gelinceye kadar kaynatalım sonra ocaktan alıp onu da kenara alalım.
Biz materyalleri hazırlayana kadar hamurumuzda mayalanmıştır
Hamurumuzu un serptiğimiz tezgaha alalım 2 ye bölelim (Böyle orta kalınlıkta 2 adet pizza çıkıyor fakat ince severseniz 3 adet pizza da yapabilirsiniz)
Sonra pizza tepsinizin büyüklüğüne nazaran açın bir çatal yardımıyla da delikler açın bu hamur da kabarmasını engelleyecektir sonrasında domates sosunu sürün onu.
Üstüne de kaşar ve mozzarella peynirini serpin ve üzerine gereçleri ekleyin son olarak evvelden ısıtılmış 200 derecede ki fırına atalım 20 25 dakika pişirelim. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun
Pratik Ve Çok Lezzetli Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

Geri