AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Pratik Tiramisu

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Pratik Tiramisu Tanımı İçin Malzemeler
32 adet kedidili bisküvi
Muhallebisi için;
1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 adet yumurta sarısı
1 çay bardağı un
1 çay bardağı nişasta
1 paket vanilya
300 gram labne peyniri
Bisküvileri ıslatmak için;
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı granül kahve
1 yemek kaşığı toz şeker
Üzeri için;
Kakao

Pratik Tiramisu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle muhallebimizi hazırlayalım. Tencereye vanilya ve labne hariç bütün gereçleri koyup karıştıralım. Ocağa alıp karıştırarak pişirelim.
Kaynayıp göz göz olan muhallebiyi ocaktan alıp, ılıması için bekleyelim. Ilınan muhallebiye vanilya ve labneyi ekleyip mikserle çırpalım.
Kedidili bisküvilerimizi kalıbın kenar kısımlarının uzunluğuna nazaran keselim.
Bisküvileri ıslatmak için sütü kahveyi ve şekeri karıştıralım. Bisküvileri süte batırıp kalıbımızın kenarlarına dizelim.
Muhallebinin yarısını kalıbın ortasına boşaltıp artan bisküvilerin yarısını süte batırıp muhallebimizin üzerine dizelim.
Muhallebinin geri kalanını da boşaltıp yayalım öbür parçalarıda birebir biçimde üzerine dizelim.
Hazır olan tatlımızı streç sinemayla kapatıp buzdolabında bir gece dinlendirelim.
Ertesi gün servis tabağına aykırı çevirip üzerine kakao serperek servis edelim. Deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun. .
Pratik Tiramisu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst