SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Pratik Tavuk Döner Tanımı İçin Malzemeler
1 kg tavuk ( ben tüm tavuk kullanıyorum)
2 tane büyük soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 buçuk tatlı kaşığı tuz
2 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı yedibahar
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Pratik Tavuk Döner Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavuğu yıkayıp düdüklü tencere alın tuz ve pulbiber serpip 1 çay bardağı su ekleyip kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Tavuk eti istediğiniz formda pişince suyunu başka yere kaldırıp etide el değecek sıcaklığa gelmesi için bekletin ve daha sonra ince ince didikleyip parçalayın ve kenara alın.
Sıvıyağı tencereye koyun ince ince doğranmış soğanı ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun.
Kavrulan soğana salça ve baharatları ekleyin tavuğun tabanında kalan suyu da ekleyip kısık ateşte biraz pişirin.
Didikleyip kenara aldığını etleri bu salçalı karışıma ek edin ve karıştırın esasen o yağı suyu kendine çekip kuruyacaktır .
5 dakika kadar orta ateşte etleri çevirip kavurun ve pilavla birlikte servis yapabilirsiniz afiyet olsun.
Pratik Tavuk Döner Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 kg tavuk ( ben tüm tavuk kullanıyorum)
2 tane büyük soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 buçuk tatlı kaşığı tuz
2 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı yedibahar
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Pratik Tavuk Döner Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavuğu yıkayıp düdüklü tencere alın tuz ve pulbiber serpip 1 çay bardağı su ekleyip kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Tavuk eti istediğiniz formda pişince suyunu başka yere kaldırıp etide el değecek sıcaklığa gelmesi için bekletin ve daha sonra ince ince didikleyip parçalayın ve kenara alın.
Sıvıyağı tencereye koyun ince ince doğranmış soğanı ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun.
Kavrulan soğana salça ve baharatları ekleyin tavuğun tabanında kalan suyu da ekleyip kısık ateşte biraz pişirin.
Didikleyip kenara aldığını etleri bu salçalı karışıma ek edin ve karıştırın esasen o yağı suyu kendine çekip kuruyacaktır .
5 dakika kadar orta ateşte etleri çevirip kavurun ve pilavla birlikte servis yapabilirsiniz afiyet olsun.
Pratik Tavuk Döner Tanımı Fotoğraflı Yapılışı