Pratik Su Böreği Tanımı İçin Materyaller
2 paket 6lı su böreklik yufka
125 gr tereyağ yada margarin
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 kase lor peyniri yada istediğiniz bir peynir
Maydanoz
Haşlamak için su
Pratik Su Böreği Tanımı Yapılışı
Suyu tencereye alıp kaynamaya bırakıyoruz.
Tereyağ ve sıvı yağ bir tavada eritilir.
Lor peynirine maydanoz doğranır.
Kaynayan suya yufkaları tek tek batırıp 30 saniye kadar bekletilir. Ve çıkarıp soğuk suya batırılıp suyu sıkılır.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirilip üzerine eriyen yağ sürülür bu formda 6 kat yapılır.
6. Katta peynir her tarafına gelecek formda yerleştirilir.
Daha sonra kalan yufkalar tekrar tıpkı süreçle devam edilir. En üste gelen yufka haşlanmadan serilir ve üzerine yağ sürülür.
200 derece alt üst çalışan fırına verilir.
Üzeri kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkarılan böreğin birinci sıcağı çıktıktan sonra yarım su bardağı kadar su serpilir. Ve dilimlere ayrılır.
Servise hazır afiyet olsun
2 paket 6lı su böreklik yufka
125 gr tereyağ yada margarin
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 kase lor peyniri yada istediğiniz bir peynir
Maydanoz
Haşlamak için su
Pratik Su Böreği Tanımı Yapılışı
Suyu tencereye alıp kaynamaya bırakıyoruz.
Tereyağ ve sıvı yağ bir tavada eritilir.
Lor peynirine maydanoz doğranır.
Kaynayan suya yufkaları tek tek batırıp 30 saniye kadar bekletilir. Ve çıkarıp soğuk suya batırılıp suyu sıkılır.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirilip üzerine eriyen yağ sürülür bu formda 6 kat yapılır.
6. Katta peynir her tarafına gelecek formda yerleştirilir.
Daha sonra kalan yufkalar tekrar tıpkı süreçle devam edilir. En üste gelen yufka haşlanmadan serilir ve üzerine yağ sürülür.
200 derece alt üst çalışan fırına verilir.
Üzeri kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkarılan böreğin birinci sıcağı çıktıktan sonra yarım su bardağı kadar su serpilir. Ve dilimlere ayrılır.
Servise hazır afiyet olsun