Pratik Sade Tavuklu Pilav

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Pratik Sade Tavuklu Pilav Tanımı İçin Gereçler
1 bütün tavuk göğsü
1 litre su
1 su bardağı baldo pilavlık pirinç
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı tavuk suyu
1 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı tuz

Pratik Sade Tavuklu Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle tavuk etini yıkayıp kesimlere bölüp ocağa alıyorum orta ateşte yaklaşık yarım saat pişirdim.
Daha sonra tencereye pirinçleri yıkayıp ılık suda yarım saat bekletip daha sonra yeterlice yıkayıp nişastasını akıtalım.
Daha sonra pilav tenceresini ocağa alıp içine tereyağını eritip süzdüğüm pirinçleri bir mühlet tane tane ayrılana kadar kavurdum.
Daha sonra üzerine kaynattığım tavuk suyunu süzüp ekledim birde tuz ve parlak olması için iki damla limon suyu sıkıp karıştırıp ocağın altını kısıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirdikten sonra ocaktan alıp dinlenmeye bıraktım.
Bu sırada pişen tavukları düzgünce didikledim ve demini çeken pilav ile karıştırıp servis yaptım çok pratik ve o kadar lezzetli pirinç pilavı oldu.
Pratik Sade Tavuklu Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst