- Konu Yazar
- #1
Pratik Patates Kavurması Tanımı İçin Materyaller
7-8 orta uzunluk patates (Haşlanmış)
2 orta uzunluk soğan
4 diş sarımsak
2 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı toz biber
1 tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı biber salçası
2 küp şeker
1 paket et bulyon
Süslemek için:
Salatalık turşusu da kullanabilirsiniz ben bu sefer yanına servis yaptım
Pratik Patates Kavurması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Patatesleri tenceremize koyup hafif serf olacak formda haşlıyoruz.
Daha sonra kabuklarını soyup ezici yardımıyla eziyoruz (Bardak yada tahta kaşıkla da oluyor)
Büyük tavamıza sıvı yağımızı kızdırdıktan sonra soğan ve sarımsağımızı, 2 küp şekerimizi, tuzumuzu, kırılmış et bulyonumuzu ek edip rengi değişene dek kavuruyoruz.
Baharat ve salçalarımızı ekleyip, bir kadro daha kavuruyoruz.
Haşlanmış ezilmiş patateslerimizi ekleyip 7-10 dakika ortası kavuruyoruz.
Biçim verip servise sunuyoruz. Sevgiler.
Pratik Patates Kavurması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
7-8 orta uzunluk patates (Haşlanmış)
2 orta uzunluk soğan
4 diş sarımsak
2 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı toz biber
1 tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı biber salçası
2 küp şeker
1 paket et bulyon
Süslemek için:
Salatalık turşusu da kullanabilirsiniz ben bu sefer yanına servis yaptım
Pratik Patates Kavurması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Patatesleri tenceremize koyup hafif serf olacak formda haşlıyoruz.
Daha sonra kabuklarını soyup ezici yardımıyla eziyoruz (Bardak yada tahta kaşıkla da oluyor)
Büyük tavamıza sıvı yağımızı kızdırdıktan sonra soğan ve sarımsağımızı, 2 küp şekerimizi, tuzumuzu, kırılmış et bulyonumuzu ek edip rengi değişene dek kavuruyoruz.
Baharat ve salçalarımızı ekleyip, bir kadro daha kavuruyoruz.
Haşlanmış ezilmiş patateslerimizi ekleyip 7-10 dakika ortası kavuruyoruz.
Biçim verip servise sunuyoruz. Sevgiler.
Pratik Patates Kavurması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı