AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Pratik Mini Pastacıklar

SoruCevap

Yeni Üye
Pratik Küçük Pastacıklar Tanımı İçin Gereçler

Kakaolu kek için
80 gram oda sıcaklığında tereyağı
150 gram toz şeker
2 adet yumurta
25 gram kakao
3/2 çay bardağı sıcak su
3/1 çay bardağı ılık süt
Yarım çay kaşığı karbonat
1 su bardağı un
Kreması için
1 paket kremşanti
1 paket dr oetker creme ole vanilyalı puding
3 su bardağı süt
İçine ve süsleme için
Muz
İncir

Pratik Küçük Pastacıklar Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci evvel kremayı hazırlıyoruz. Kremşanti ve creme oleyi süt ile birlikte çırpıp sıkma torbasına koyup buzdolabına kaldırıyoruz. İsterseniz kremanın içine çikolata parçacıkları koyabilirsiniz.
Sonra kekimizi yapıyoruz. Kakao su süt ve karbonatı güzelce karıştırıp soğuması için kenara koyuyoruz. Tereyağımız oda sıcaklığında olması lazım yumuşak lakin erimemiş. Tereyağını 2-3 dk çırpıyoruz. Tereyağına şekeri ilave edip tekrar çırpıyoruz.
Çırptığımız yağ ile şekere yumurtaları tek tek ilave ederek çırpıyoruz. Un ve kakaolu karışımı 3 seferde ekleyerek spatula yardımı ile karıştırıyoruz.
Tepsimize yağlı kağıt serip üzerine kek hamurumuzu yaydırıyoruz. Ben 22×34 tepsi kullandım. Kekimizi 180 derecede ısıtılmış fırın da 20 dakika pişiriyoruz.
Pişen keki soğumaya bırakıyoruz. Ilınan kekten fondan yardımı ile yuvarlaklar kestim. Toplam 14 adet küçük pastabanlar çıktı.
Tekrar soğumaya bıraktım kekleri. Yeterlice soğuyunca servis tabağına 7 tane kek tabanlarından dizdim üzerine dilimlediğim muz ve incirden birer dilim koydum.
Üzerlerine kremadan sıktım. Üzerine birer kat daha keklerden koyup tekrar krema sıktım. Sonra üzerlerine içine koyduğum incirler ile süsledim.
İsterseniz çikolata rendeleyebilirsiniz. Tekrar dolaba koyup 4 5 saat dinlendirdim. Afiyet olsun ben bu tereyağlı kakaolu keki çok seviyorum.
Bu keke krem peynir kreması da çok yakışıyor. Krem peynir tereyağı ve pudra şekerini çırpıp kullanabilirsiniz ve biraz limon kabuğu rendesi eklemeyi unutmayın.
Pratik Küçük Pastacıklar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

Geri