- Konu Yazar
- #1
Pratik Mantı Tanımı İçin Malzemeler
4,5 su bardağı un
1,5 su bardağı su
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
iç harcı
350 gram kıyma
2 adet orta uzunluk soğan
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
üzeri için
Tereyağ
Pul biber
Ev imali yoğurt
Pratik Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Mantı hamuru gereçlerimizi bir kaba ekleyip güzelce yoğuruyoruz.
Yaklaşık 10 dakika kadar yoğurduktan sonra hamurumuzun kıvamı sert olmalı.
Hamur kıvamını alıp toparlandıktan sonra 4 e bölerek bezeler haline getiriyoruz.
Her bir bezeyi unla birlikte açıyoruz.
Hamuru açıp yatay şeritler halinde kesiyoruz.
Kıymalarımızı yerleştirdikten sonra 2 kez katlıyoruz.
Kestiğimiz şeritlerde kıymaları alt tarafa yakın olarak yerleştiriyoruz. Alt kısımdan tutarak kıymayı kaplayacak kadar katlıyoruz lakin tüm hamuru kapatmıyoruz.
İkinci sefer katlarken birinci kapattığımız yerden kalan hamur kısımlarının üstüne hakikat katlayıp yavaşça yuvarlayarak düzeltiyoruz.
Katladığımız bütün modülleri bir ortaya getirerek bıçak yardımıyla küçük kesimler halinde kesiyoruz.
Kestiğimiz mantıları kaynar su + tuz eklediğimiz tenceremiz de mantılar şişip şeffaflaşana kadar pişiriyoruz.
Ortalama pişme müddeti (beze başına) 3-4 dakika
2 beze den çıkan mantıları birlikte pişirirseniz 5 dakikadan 4 bezeyi 10 dakika içerisinde pişirip afiyetle yiyebilirsiniz.
Pratik Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
4,5 su bardağı un
1,5 su bardağı su
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
iç harcı
350 gram kıyma
2 adet orta uzunluk soğan
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
üzeri için
Tereyağ
Pul biber
Ev imali yoğurt
Pratik Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Mantı hamuru gereçlerimizi bir kaba ekleyip güzelce yoğuruyoruz.
Yaklaşık 10 dakika kadar yoğurduktan sonra hamurumuzun kıvamı sert olmalı.
Hamur kıvamını alıp toparlandıktan sonra 4 e bölerek bezeler haline getiriyoruz.
Her bir bezeyi unla birlikte açıyoruz.
Hamuru açıp yatay şeritler halinde kesiyoruz.
Kıymalarımızı yerleştirdikten sonra 2 kez katlıyoruz.
Kestiğimiz şeritlerde kıymaları alt tarafa yakın olarak yerleştiriyoruz. Alt kısımdan tutarak kıymayı kaplayacak kadar katlıyoruz lakin tüm hamuru kapatmıyoruz.
İkinci sefer katlarken birinci kapattığımız yerden kalan hamur kısımlarının üstüne hakikat katlayıp yavaşça yuvarlayarak düzeltiyoruz.
Katladığımız bütün modülleri bir ortaya getirerek bıçak yardımıyla küçük kesimler halinde kesiyoruz.
Kestiğimiz mantıları kaynar su + tuz eklediğimiz tenceremiz de mantılar şişip şeffaflaşana kadar pişiriyoruz.
Ortalama pişme müddeti (beze başına) 3-4 dakika
2 beze den çıkan mantıları birlikte pişirirseniz 5 dakikadan 4 bezeyi 10 dakika içerisinde pişirip afiyetle yiyebilirsiniz.
Pratik Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı