Pratik Mantı (El Acması)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Pratik Mantı (El Acması) Tarifi İcin Malzemeler Hamuru icin;


*4 su bardağı un
*1 adet yumurta
*1 su bardağından biraz fazla su(sıcak olmayacak)
*Tuz

İci icin;


*300 gr kıyma
*1 adet kurusoğan
*Tuz
*Karabiber
*Kırmızı biber

Hamuru acmak icin;


*Un

Mantıyı pişirmek icin;


*Kaynayan su
*Tuz

Servis icin;


*Sarımsaklı veya sarımsaksız yoğurt
*Toz kırmızı biber
*Sıvıyağ
*Kuru nane

Pratik Mantı (El Acması) Tarifi Yapılışı
1
*İlk olarak hamur malzemelerini karıştırın ve iyice yoğurun
*Sert bir hamur kıvamı olacak
*15 dk kadar dinlendirin
*Hamur dinlenirken ic harcı hazırlayın
*Soğanı rendeleyin, suyunu sıkıp kıymaya katın
*Baharatları isteğiniz olcude katıp iyice karıştırın
*Hamuru iki beze halinde bolun
*Az un ile 12 cm kalınlığında acın
*Acılan Hamuru ikiye kesin
*Kesilen taraftan ic harcı yerleştirin ve tek kat olmak uzere rulo şeklinde sarın
*Kucuk kupler halinde kesin
*Unlanmış tepsiye dizin ( Eğer hemen pişmeyecek ise dondurucuda dondurup poşetleyebilirsiniz )
*Mantıyı pişirmek icin suyunu kaynatın ve bir tatlı kaşığı tuz atın kaynayan suya
*Mantıları ilave edin
*Pişen mantılar suyun yuzeyine cıkacaktır
*Suzun ve ılıdıkdan sonra yoğurt ve sosları ile birlikte servis edin Afiyet olsun
 
Geri
Üst