Pratik Mantı (El Acması) Tarifi İcin Malzemeler Hamuru icin;
*4 su bardağı un
*1 adet yumurta
*1 su bardağından biraz fazla su(sıcak olmayacak)
*Tuz
İci icin;
*300 gr kıyma
*1 adet kurusoğan
*Tuz
*Karabiber
*Kırmızı biber
Hamuru acmak icin;
*Un
Mantıyı pişirmek icin;
*Kaynayan su
*Tuz
Servis icin;
*Sarımsaklı veya sarımsaksız yoğurt
*Toz kırmızı biber
*Sıvıyağ
*Kuru nane
Pratik Mantı (El Acması) Tarifi Yapılışı
1
*İlk olarak hamur malzemelerini karıştırın ve iyice yoğurun
*Sert bir hamur kıvamı olacak
*15 dk kadar dinlendirin
*Hamur dinlenirken ic harcı hazırlayın
*Soğanı rendeleyin, suyunu sıkıp kıymaya katın
*Baharatları isteğiniz olcude katıp iyice karıştırın
*Hamuru iki beze halinde bolun
*Az un ile 12 cm kalınlığında acın
*Acılan Hamuru ikiye kesin
*Kesilen taraftan ic harcı yerleştirin ve tek kat olmak uzere rulo şeklinde sarın
*Kucuk kupler halinde kesin
*Unlanmış tepsiye dizin ( Eğer hemen pişmeyecek ise dondurucuda dondurup poşetleyebilirsiniz )
*Mantıyı pişirmek icin suyunu kaynatın ve bir tatlı kaşığı tuz atın kaynayan suya
*Mantıları ilave edin
*Pişen mantılar suyun yuzeyine cıkacaktır
*Suzun ve ılıdıkdan sonra yoğurt ve sosları ile birlikte servis edin Afiyet olsun
*4 su bardağı un
*1 adet yumurta
*1 su bardağından biraz fazla su(sıcak olmayacak)
*Tuz
İci icin;
*300 gr kıyma
*1 adet kurusoğan
*Tuz
*Karabiber
*Kırmızı biber
Hamuru acmak icin;
*Un
Mantıyı pişirmek icin;
*Kaynayan su
*Tuz
Servis icin;
*Sarımsaklı veya sarımsaksız yoğurt
*Toz kırmızı biber
*Sıvıyağ
*Kuru nane
Pratik Mantı (El Acması) Tarifi Yapılışı
1
*İlk olarak hamur malzemelerini karıştırın ve iyice yoğurun
*Sert bir hamur kıvamı olacak
*15 dk kadar dinlendirin
*Hamur dinlenirken ic harcı hazırlayın
*Soğanı rendeleyin, suyunu sıkıp kıymaya katın
*Baharatları isteğiniz olcude katıp iyice karıştırın
*Hamuru iki beze halinde bolun
*Az un ile 12 cm kalınlığında acın
*Acılan Hamuru ikiye kesin
*Kesilen taraftan ic harcı yerleştirin ve tek kat olmak uzere rulo şeklinde sarın
*Kucuk kupler halinde kesin
*Unlanmış tepsiye dizin ( Eğer hemen pişmeyecek ise dondurucuda dondurup poşetleyebilirsiniz )
*Mantıyı pişirmek icin suyunu kaynatın ve bir tatlı kaşığı tuz atın kaynayan suya
*Mantıları ilave edin
*Pişen mantılar suyun yuzeyine cıkacaktır
*Suzun ve ılıdıkdan sonra yoğurt ve sosları ile birlikte servis edin Afiyet olsun