- Konu Yazar
- #1
Kolay makaron yapımı
Makaronun kolayı olur mu bilemiyorum cunku hassas olculerle hassas bir şekilde hazırlamazsanız yapacağınız makaronlar ya camur gibi olur ya da tahta parcası gibi kurur
Malzemeler
75 gram yumurta akı (bayat)
75 gram toz badem
150 gram pudra şekeri (mumkunse katkısız)
30 gram normal toz şeker
10 gram şekersiz kakao
1 cay kaşığı tuz
Ganaj Kreması İcin:
100 gr sutlu cikolata
100 gram krema
Hazırlanışı
İlk olarak krema yapımı ile işe başlayın Sıvı olan kremayı sos tenceresine koyun Kaynama dercesine gelince icine cikolataları ilave edin Cikolatalar eriyip puruzsuz hale gelene kadar kısık ateşte karıştırın Kremayı dolaba koyun, cokokrem halini alacaktır
Makaronu yapmak icin yumurtaların aklarını bir kabın icine alın ve bir fiske kadar tuz ekleyin Mikserin duşuk ayarında, cırpmaya başlayın Kopuklenme meydana gelince şekeri az az 5 seferde ilave edin Mikserin devrini yukseltip, beyaz kopuk olana kadar cırpın Eğer renkli şekilde yapmak isterseniz bu zaman zarfında gıda boyası ekleyebilirsiniz Malzemenin yarısını ayırıp, yarısına da boya katabilirsiniz Robottan bademleri, kakaoyu ve pudra şekerini gecirin Yarısını merenge ilave edin, diğer yarısını da aynı şekilde diğer merenge ekleyin
imagespratikmakaronyapimi5ad3c69d66a6b
Alt kısımdan başlayarak, ust kısma doğru yavaş hareketlerle karıştırın Sıkma torbasının icine makaronu doldurun Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve 3 cm aralık olacak şekilde dizin Oda sıcaklığında yarım saat kadar bekletip kurutun
Fırını onceden 160 derece ısıtın ve 1015 dakika kadar pişirin
Makaronun kolayı olur mu bilemiyorum cunku hassas olculerle hassas bir şekilde hazırlamazsanız yapacağınız makaronlar ya camur gibi olur ya da tahta parcası gibi kurur
Malzemeler
75 gram yumurta akı (bayat)
75 gram toz badem
150 gram pudra şekeri (mumkunse katkısız)
30 gram normal toz şeker
10 gram şekersiz kakao
1 cay kaşığı tuz
Ganaj Kreması İcin:
100 gr sutlu cikolata
100 gram krema
Hazırlanışı
İlk olarak krema yapımı ile işe başlayın Sıvı olan kremayı sos tenceresine koyun Kaynama dercesine gelince icine cikolataları ilave edin Cikolatalar eriyip puruzsuz hale gelene kadar kısık ateşte karıştırın Kremayı dolaba koyun, cokokrem halini alacaktır
Makaronu yapmak icin yumurtaların aklarını bir kabın icine alın ve bir fiske kadar tuz ekleyin Mikserin duşuk ayarında, cırpmaya başlayın Kopuklenme meydana gelince şekeri az az 5 seferde ilave edin Mikserin devrini yukseltip, beyaz kopuk olana kadar cırpın Eğer renkli şekilde yapmak isterseniz bu zaman zarfında gıda boyası ekleyebilirsiniz Malzemenin yarısını ayırıp, yarısına da boya katabilirsiniz Robottan bademleri, kakaoyu ve pudra şekerini gecirin Yarısını merenge ilave edin, diğer yarısını da aynı şekilde diğer merenge ekleyin
imagespratikmakaronyapimi5ad3c69d66a6b
Alt kısımdan başlayarak, ust kısma doğru yavaş hareketlerle karıştırın Sıkma torbasının icine makaronu doldurun Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve 3 cm aralık olacak şekilde dizin Oda sıcaklığında yarım saat kadar bekletip kurutun
Fırını onceden 160 derece ısıtın ve 1015 dakika kadar pişirin