AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Pratik Laz Böreği

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Pratik Laz Böreği Tanımı İçin Malzemeler
15 adet baklavalık yufka
1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
Muhallebisi için
4 su bardağı süt
5 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
2 yumurtanın sarısı
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 fiske tuz
1 silme çay kaşığı karabiber(isteğe bağlı orjinalde var)
Şerbeti için
1 su bardağı su
1 su bardağı şeker
Çay kaşığının ucuyla limontuzu

Pratik Laz Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Şerbeti yapmakla başlıyoruz. Derince tencerenin içine su,şeker ve limontuzunu alarak karıştıralım ocağa alarak kaynamaya başladıktan sonra altı kısık 10 dakika pişirelim.
Süre sonunda soğumaya bırakalım.
Muhallebi için vanilya haricinde bütün materyalleri alarak çırpalım ve ocağa alalım yoğunlaşana ve kaynayana dek çırpalım.
Süre sonunda vanilyasını ekleyerek çırparak altını kapatalım ve çabuk soğuması için farklı bir kaba boşaltarak yüz tutmaması için streçle muhallebiyi temas ettirerek soğumaya bırakalım.
Eritmiş olduğumuz tereyağını ayranını almadan 2 yemek kaşığı kadar üzeri için ayıralım. (bu halde üzerinde yanma olmayacak)
Süre sonunda tepsimizi tereyağıyla yağlayalım.
İlk 7 yufkamızı her ortasına tereyağı sürelim.
8. Yufkaya geldiğimizde tereyağı sürmeyerek soğuyan muhallebisini sürelim eşit halde yayalım.
Kalan yufkalarımıza da birebir süreci uygulayalım ve son kata ayırmış olduğumuz tereyeyağını sürerek istediğimiz formda kestikten sonra evvelce ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirelim.
Fırından çıkarmış olduğumuz tatlıya şerbetini dökelim.
Soğuduktan sonra 2 saat bu dolabında dinlendirerek servis yapalım. Afiyet olsun.
Pratik Laz Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst