Pratik Kıyır Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı yoğurt
1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
4 su bardağı un (Kıvama göre ekleme yapabilirsiniz)
1.5 paket kabartma tozu
3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı eritilmiş margarin veya tereyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker
İçi için;
Lor veya beyaz peynir
Maydanoz
Karabiber
Üzeri için;
Yumurta sarısı
Pratik Kıyır Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle margarini veya tereyağını tavada yakmadan kaynatmadan eritin. Yağ ılıyıncaya kadar yoğurma kabınıza unu ve kabartma tozunu koyun ve kaşık veya çırpıcı ile karıştırın.
Ilıyan yağa yoğurdu ve sıvı yağı ilave edip güzelce çatal veya çırpıcı ile karıştırın (Yoğurt ne kadar erirse o kadar pütürsüz olur poğaça)
Yoğurma kabımızdaki un karışımına, hazırladığımız sıvı karışımı dökün üzerine tuz ve şekeri de koyun ve kulak memesi kıvamı olacak şekilde yoğurun (Püf nokta; hamuru çok yoğurmayın yağı kusma yapar. 5 dakika kadar malzemeler karışınca yoğurmayı bırakın)
Hazır olan hamuru 5-10 dakika dinlenmeye bırakın. Bu sırada peynirin içine kıyılmış maydanoz ve karabiber ekleyip iç harcı hazırlayın. Hamuru fazla dinlendirmeye gerek yok.
Ceviz büyüklüğünde hamuru alıp elinizde yuvarlayıp basarak açın daire şeklinde, içerisine harç koyup kapatın ve açılmaması için kenarlarından bastırın. Poğaçanıza elips şekli verin.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye poğaçalarınızı yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürün.
Önceden ısıtılmış alt-üst pişirme ayarında 200 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Afiyet olsun
Pratik Kıyır Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı yoğurt
1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
4 su bardağı un (Kıvama göre ekleme yapabilirsiniz)
1.5 paket kabartma tozu
3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı eritilmiş margarin veya tereyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker
İçi için;
Lor veya beyaz peynir
Maydanoz
Karabiber
Üzeri için;
Yumurta sarısı
Pratik Kıyır Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle margarini veya tereyağını tavada yakmadan kaynatmadan eritin. Yağ ılıyıncaya kadar yoğurma kabınıza unu ve kabartma tozunu koyun ve kaşık veya çırpıcı ile karıştırın.
Ilıyan yağa yoğurdu ve sıvı yağı ilave edip güzelce çatal veya çırpıcı ile karıştırın (Yoğurt ne kadar erirse o kadar pütürsüz olur poğaça)
Yoğurma kabımızdaki un karışımına, hazırladığımız sıvı karışımı dökün üzerine tuz ve şekeri de koyun ve kulak memesi kıvamı olacak şekilde yoğurun (Püf nokta; hamuru çok yoğurmayın yağı kusma yapar. 5 dakika kadar malzemeler karışınca yoğurmayı bırakın)
Hazır olan hamuru 5-10 dakika dinlenmeye bırakın. Bu sırada peynirin içine kıyılmış maydanoz ve karabiber ekleyip iç harcı hazırlayın. Hamuru fazla dinlendirmeye gerek yok.
Ceviz büyüklüğünde hamuru alıp elinizde yuvarlayıp basarak açın daire şeklinde, içerisine harç koyup kapatın ve açılmaması için kenarlarından bastırın. Poğaçanıza elips şekli verin.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye poğaçalarınızı yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürün.
Önceden ısıtılmış alt-üst pişirme ayarında 200 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Afiyet olsun
Pratik Kıyır Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı