Pratik Enfes Poğaça Tanımı İçin Gereçler
1 paket yaş maya
1 yumurta sarısı
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
2 yemek kaşığı şeker
125 gram margarin
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için;
1 yumurta sarısı
Pratik Enfes Poğaça Tanımı Yapılışı
Öncelikle yoğurma kabımıza ılık su, süt, şeker ve maya alınır karıştırılır maya eritilir.
Daha sonra öteki tüm gereçler de eklenir.
Ele çok yapışmayacak yumuşak bir kıvam alana kadar un eklenir ve yoğrulur.
Hamuru 30 dk dinlendiriyoruz.
Hamurdan cevizden biraz büyük kesimler koparılıp bezeler alınır ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
Üzerine yumurta sürülen poğaçalara çatalla “+” formunda çizikler atılır.
Hazırlanan poğaçalar 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
1 paket yaş maya
1 yumurta sarısı
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
2 yemek kaşığı şeker
125 gram margarin
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için;
1 yumurta sarısı
Pratik Enfes Poğaça Tanımı Yapılışı
Öncelikle yoğurma kabımıza ılık su, süt, şeker ve maya alınır karıştırılır maya eritilir.
Daha sonra öteki tüm gereçler de eklenir.
Ele çok yapışmayacak yumuşak bir kıvam alana kadar un eklenir ve yoğrulur.
Hamuru 30 dk dinlendiriyoruz.
Hamurdan cevizden biraz büyük kesimler koparılıp bezeler alınır ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
Üzerine yumurta sürülen poğaçalara çatalla “+” formunda çizikler atılır.
Hazırlanan poğaçalar 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir.