AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Pratik Bazlama

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Pratik Bazlama Tanımı İçin Materyaller
300 ml kefir yada yoğurt
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
350-400 gram un
İçi için
Beyaz ve kaşar peynir
İsteğe nazaran maydanoz

Pratik Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Kefir yada yoğurdu bir kaba alıyoruz.
Üzerine tuzu ve kabartma tozunu ekliyoruz karıştırıyoruz.
Üzerine un ekleyip yumuşak hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.
Hamuru 3 modüle ayırıyoruz masaya zeytinyağı sürüp üzerinde hamuru yuvarlak bir halde açıyoruz.
Çok büyük olmayacak içine iç harçtan ekleyip elde kanatıyoruz.
Tekrar hamuru oklavayla yuvarlak açıyoruz.
Bu bazlama kapaklı tavada olacak özelliği bu tavanına uygun formda büyüklükte yapın.
Sonra tavaya alıp artlı önlü pişiriyoruz.
Pratik Bazlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst