AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Pratik Baklava Gibi Börek

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Pratik Baklava Üzere Börek Tanımı İçin Gereçler
6 adet sacda kurutulmuş yufka
İç harç için;
2 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı çekilmiş fındık (ceviz , fıstık vb de koyabilirsiniz)
Pişirmek için;
1 yemek kaşığı margarin
Sıvı yağ

Pratik Baklava Üzere Börek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Bir tavada margarini eritin.
Kuru yufkalardan ucuz adet hazırlayın.
Musluğu açıp iki tarafını da ıslatıp tavaya bütün halde koyun.
Üç yufkayıda bu biçim koyduktan sonra fındıklı ve şekerli iç harcı serpin.
Kalan uç yufkayı tekrar suda ıslatarak iki taraflı ıslatın tavanın altını açın.
Kızardığını anlayınca tava kapağıyla böreği tezgaha alın.
Tavaya sıvı yağ ekleyip kapaktaki böreği koyun.
İki tarafıda margarinli yaparsanız çok ağır olur.
Ben bi tarafı margarin bir tarafıda sıvı yağ ile pişirdim.
Servis ederken pekmez kullanmayı deneyin benden söylemesi.
 
Geri
Üst