AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Pratik Akşam Yemeği Yoğurtlu Pırasa Kavurması Tarifi

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Pratik Akşam Yemeği Yoğurtlu Pırasa Kavurması Tanımı İçin Malzemeler
1 kilo pırasa
1 orta uzunluk soğan
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 su bardağı sıcak su
Tuz, kırmızı toz biber, karabiber
Üzeri için;
Yoğurt ve sarımsak
Kullandığım bardak ölçüsü : 200ml


Pratik Akşam Yemeği Yoğurtlu Pırasa Kavurması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tenceremize zeytinyağı, küp küp doğradığımız soğanları koyalım ve kavuralım. Bu evrede soğanların üzerine 1 çay kaşığı toz şeker ve tuz ek ederek soğanın daha çabuk kavrulmasını sağlayabilirsiniz.
Soğanlar hafif pembeleşince 1 diş sarımsak ekleyelim ve kavuralım.
Kavrulan soğanların üzerine küçük halkalar halinde doğradığımız pırasayı ekleyelim ve 5 dakika kadar kavuralım.
Üzerine salçaları ek edelim 2-3 dk kadar kavuralım. Kavurdukça yemeğimiz lezzetine lezzet katacaktır.
Üzerine damak tadınıza nazaran baharatlar ve 1 su bardağı sıcak su ek edelim özleştirelim.
Tencerenin kapağını kapatalım ve pırasalar yumuşayana kadar orta ara denetim ederek pişirelim (Bu etapta suyu az gelirse azar azar sıcak su eği yapabilirsiniz)
Ben 20 dk da pişirdim. Birinci sıcaklığı gittikten sonra üzerini sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı sos ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. Birbirinden farklı ve pratik tarifler için çok hoş tarifler bunlar youtube kanalımıda ziyaret edebilirsiniz
Pratik Akşam Yemeği Yoğurtlu Pırasa Kavurması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst