- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Pozitif disiplin anlayışı nedir?
Bugün size çok kısaca “Pozitif Disiplin” ile ilgili bilgi vermek istiyorum. “Pozitif Disiplin”, çocuklara ödül ve ceza verilmeden sınırsız ve koşulsuz sevgi vererek, çocuklara bir çerçeve çizerek, bir sınır çizerek o sınırın içerisinde onların özgür olduğu bir dünyayı ifade ediyor.Disiplin anlayışı nedir?
Çağdaş yaklaşımlarda “disiplin”, çocuğun kendisine ve çevresine zarar vermemesi için kurallar belirlemek ve çocuğa bu kurallara uyması için yardım etmek, anlamlarına gelmektedir. Çocuk, net kuralların ve kararlı uygulamaların olduğu aile ve okul ortamlarında kendisini güvende hisseder.Pozitif disiplin neden önemlidir?
Pozitif disiplin, çocuğu disipline etmede en işlevsel yöntemdir. Pozitif disiplin, yanlış davranışı doğruyu öğretmek için bir fırsat olarak görüp, çocuğun çözüm üretmesine yardımcı olma üzerine kuruludur. Çocuğa bir yandan sınır koyarken bir yandan da özgürlük alanı açar.
Geleneksel disiplin yöntemleri nelerdir?
Geleneksel disiplin yöntemleri itaat, ödül ve cezadır. Geleneksel disiplin anlayışında öğrencilerin alınan kararlara katılımı söz konusu değildir. Öğretmen-öğrenci ilişkileri aşırı derecede yapılandırılmıştır. Sınıf içi kurallar oldukça katı ve tek yönlüdür.
Disiplin nedir kısa bilgi?
Kanunlara ve kurallara uyma, görevini aldığı ve yaptığı işi nizam intizam içinde istenildiği gibi yapma. Disiplin Latince; öğretmek, terbiye etmek demek olan discipulus kelimesinden gelmiştir. Önceleri öğretim ve eğitim manasındayken sonradan ilk defa Büyük Frederik tarafından ceza anlamında kullanılmıştır.Çocuk disiplini nasıl olur?
Çocuğa istenilen davranış ve alışkanlıkları öğretmek, kendi kendini denetleme ya da iç denetim olan ahlak gelişimini sağlamaktır. Evde düzen, disiplin ortamı her zaman işleri daha da kolaylaştırır ve kontrol edilebilir hale getirir. Peki, evde disiplin ortamı sağlamak için neler yapmalısınız?Uygulama tarzına göre disiplin kaça ayrılır?
Özen (2001); disiplini uygulama tarzına göre dış kontrollü disiplin ve iç kontrollü disiplin (özdenetim) olarak ele almıştır. Dış kontrollü disiplin fiziksel disiplin yöntemlerini ve sözel olumsuz disiplin yöntemlerini içermektedir.
Yapıcı Disiplin Nedir?
Yapıcı disiplin olarak da adlandırılan olumlu disiplin yaklaşımı örgüt için gerekli kural ve dü- zenlemelere istekli olarak bağlılığı geliştiren yönetim biriminin bir fonksiyonudur. Disiplin olumlu teşvik ve yapıcı yaklaşımlarla sağlanmalıdır. Ceza aykırı davranışlara uygulanabilir.