AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

POY iplik ne demek?

Editör

Yeni Üye

POY iplik ne demek?​

POY (partially oriented yarn): Kısmi oranda yönlendirilmiş ipliktir. 3000 – 4000 m/dk arasındaki sarım hızlarında elde edilmektedir. HOY (higly oriented yarn): Yüksek oranda yönlendirilmiş ipliktir. 4000 – 6500 m/dk arasındaki sarım hızlarından elde edilmektedir.

Ham iplik ne demek?​

Ham iplik ne demek?
Ham İplik. İşlenmemiş içeriklerden iplik yapmak için yaklaşık 15 farklı tipte lif kullanılmaktadır. Bu lifler, doğal ve sentetik olmak üzere iki kategoriye ayrılır. Doğal lifler, bir bitkiden veya hayvandan elde edilen ve esas olarak tekstil dokumasında kullanılan liflerdir.

Sasa POY nedir?​

POY İplikler ise tam oryante edilmemiş yarı çekimli, kıvrımsız ve bükümsüz bir yapıda olup ürün tekstüre işleminden geçirilerek çekimli ve kıvrımlı hale getirilir. Ortaya çıkan tekstüre iplik, düz ipliğe kıyasla daha yumuşak, daha esnek ve daha yüksek ısı tutma kabiliyetine sahip olmaktadır.

POY üretimi nasıl yapılır?​

POY üretimi nasıl yapılır?
İplik üretiminin ardındaki prensip her zaman aynıdır: eriyik pompaları polimer eriyiği son derece yüksek basınç altında mikro incelikteki düzelerden püskürtür. Oluşturulan filamentler daha sonra iplik hâlinde bir araya getirilir, galetlerden çekilir ve bir sarıcı kullanılarak sarılır.
Filament iplik ne demek?​
Filament iplik, kimyasal lif üretim yöntemleri ile elde edilen sonsuz uzunluğa sahip liflerden üretilen ipliklere denir. Filament iplikler; tek parça, düz ve doğal ipek gibi kilometrelerce uzunluktadır. Filament (iplik flaman) ipliklerde bu nedenle fazla büküme gerek yoktur.

SASA ne satar?​

SASA ne satar?
Polyester polimer, elyaf ve filament iplik sektöründe faaliyet gösteren SASA, hem DMT hem de PTA teknolojisine dayalı olarak 2020 yılında 1.365.000 ton/yıl polimerizasyon kapasitesi ile küresel üretim kapasitesinin önemli bir bölümünü oluşturmaktadır.

SASA şirketi ne iş yapar?​

Sasa, polyester elyaf , filament, polyester bazlı polimerler, ara ürünler ve özellikli ürünler konusunda dünyanın önde gelen üreticilerinden biri konumunda.

POY iplik nasıl üretilir?​

POY iplik nasıl üretilir?
POY üretim işlemi direkt (sıvı polimer) ve extruderli (cips beslemeli) üretim olarak iki farklı şekilde yapılmaktadır. Polikondenzasyon tesisinden gelen sıvı polimer direkt üretim pozisyonlarına beslenir. Bu işlemlerden sonra yapılan her aşama extruder (cips beslemeli) üretim ile aynıdır.

Polyester üretimi nasıl yapılır?​

Polyester liflerinin esas maddesini oluşturan polietilen teraftalat; teraftalik asidin veya dimetil teraftalat gibi bir türevinin etilen alkol ile kondenzasyona uğratılması sonucunda elde edilir. Bunlar için gerekli olan ham maddeler ise taş kömürü katranından veya petrolden üretilir.

İplik fikse makinesi ne işe yarar?​

İplik fikse makinesi ne işe yarar?
Fikse; yüksek bükümlü, çok katlı ve de sentetik filament ipliklerde bükümü stabilize etmek için yapılan yüksek sıcaklıktaki vakumlu buharlama işlemidir (Anon., 2003c ). Ön çektirme; sıcaklıkla çekme özelliği gösteren sentetik liflere uygulanan bir işlemdir.

POY iplik, kısmi olarak yönlendirilmiş iplik anlamına gelir. 3000-4000 m/dk arasındaki sarım hızlarıyla elde edilir. POY iplikler genellikle işlenmemiş malzemeden üretilir ve tekstüre işleminden geçirilerek çekimli ve kıvrımlı hale getirilir. Sasa POY ise tam oryante edilmemiş yarı çekimli, kıvrımsız ve bükümsüz bir yapıya sahip iplik çeşididir. POY iplik, daha yumuşak, esnek ve yüksek ısı tutma kapasitesine sahiptir.

Ham iplik ise işlenmemiş içeriklerden yapılan iplik çeşididir. Doğal ve sentetik olmak üzere farklı tipte lifler kullanılarak üretilir. Doğal lifler genellikle bitkisel veya hayvansal kaynaklardan elde edilir ve tekstil endüstrisinde kullanılır.

POY üretimi, eriyik pompalarıyla polimer eriyiğinin yüksek basınç altında püskürtülmesi ve oluşturulan filamentlerin iplik haline getirilmesiyle gerçekleşir. Filament iplikler ise kimyasal lif üretim yöntemleriyle elde edilen sonsuz uzunluktaki liflerdir.

SASA, polyester polimer, elyaf ve filament iplik sektöründe faaliyet gösteren bir şirkettir. Şirket, polyester bazlı ürünlerin yanı sıra polimerler, ara ürünler ve özel ürünler konusunda da üretim yapmaktadır.

Polyester üretimi, polietilen teraftalatın kondensasyonuyla gerçekleşir. Bu işlem, teraftalik asidin veya dimetil teraftalatın etilen alkol ile reaksiyona girmesiyle yapılır. Gerekli ham maddeler genellikle taş kömürü katranından veya petrolden elde edilir.

İplik fikse makinesi, sentetik filament ipliklerde bükümü stabilize etmek için yüksek sıcaklıktaki vakumlu buharlama işlemi yapar. Aynı zamanda sentetik liflere sıcaklıkla çekme özelliği kazandırmak için ön çektirme işlemi uygular.

Geri