- Konu Yazar
PowerShell CMD nedir?
PowerShell gelişmiş bir kodlama diline sahiptir ve komutları cmdlets olarak adlandırılır. PowerShell komutları ile işlemleri, hizmetleri, kayıt defterini ve olay günlüklerini yönetmek, Windows Management Instrumentationı kullanmak gibi genel yönetim görevlerini gerçekleştirebilirsiniz.Windows PowerShell nasıl açılır?
Başlat menüsünden- Başlat’ a tıklayın, PowerShell yazın ve ardından Windows PowerShell’ ye tıklayın.
- başlat menüsünde başlat’ a, tüm programlar’ a, donatılar’ a, Windows PowerShell klasörüne ve ardından Windows PowerShell’ e tıklayın.
Windows PowerShell 20 ne işe yarar?
Windows PowerShell, standart tabanlı uzaklaştırma protokollerini kullanarak hem bağımsız hem de ağa bağlı, cmdlet adı verilen küçük programları kullanan, komut dosyası dili özelliklerine sahip etkileşimli bir nesne yönelimli komut ortamıdır.
Windows PowerShell nedir nasıl kullanılır?
Microsoft PowerShell nasıl kullanılır?
- Adım #1: Windows arama çubuğuna “Windows PowerShell” yazın. Dilerseniz Çalıştır’a girerek “powershell” yazarak da aynı araca ulaşabilirsiniz.
- Adım #2: Çıkan komut çubuğuna yazacağımız cmdt’ler ile dilediğiniz işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Kodlar için bir sonraki başlığa göz atın.