PowerPoint programinda tum slaytlara ayni logoyu eklemek icin hangi secenek kullanilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

PowerPoint programında tüm slaytlara aynı logoyu eklemek için hangi seçenek kullanılır?​

PowerPoint, resmi slayda koyduktan sonra saydamlığını ayarlamanıza olanak tanır.

Tüm slaytlarda olması istenen bir yazı nasıl eklenir?​

WordArt kullanarak filigran ekleme Görünüm menüsünde Asıl Öğe seçeneğinin üzerine gidin ve Asıl Slayt’a tıklayın. Giriş sekmesinde, Ekle altında, Metin’e tıklayın ve sonra WordArt’ı seçin.
En etkili yöntemlerden birisi de bu. Sunumdaki resimlerden birine sağ tıklayıp, resmi düzenle seçeneğini seçin. Burdan da resmi sıkıştır seçeneğini seçip, sunumunuzdaki tüm resimlerin çözünürlüklerini düşürebilirsiniz. Eğer sunumu bastırmayı düşünmüyorsanız 96ppi çözünürlük yeterli olacaktır.
Power point te tüm slaytlara biçimsel değişiklik aynı anda nereden yapılır?
Tasarım sekmesinde, Temalar grubunda tasarımı sağ tıklatın ve Seçili Slaytlara Uygula’yı tıklatın.
Powerpointte işaretleme nasıl yapılır?
Slayda çizmek için fareyi tıklatın ve sürükleyin. (İsteğe bağlı) Kalemi kapatmak için slayda sağ tıklayın, İşaretçi Seçenekleri’nin üzerine gelin ve Ok Seçenekleri’ne tıklayın ve tercih etmek istediğiniz seçeneği belirtin.

Slayt sayfa boyutu nedir?​

PowerPoint 2013 ve PowerPoint 2016’da varsayılan slayt boyutu geniş ekrandır (16:9). Bununla birlikte, slaytlarınızı 4:3 olarak yeniden boyutlandırabilir, hatta özel bir boyut bile belirtebilirsiniz.

Slayta nasıl yazı yazılır?​

- Giriş sekmesinde, Ekle’nin altındaMetin’e tıklayın.
- Açılır menüde Metin Kutusu’na tıklayın.
- Slaytta, metin kutusunu eklemek istediğiniz konuma tıklayın.
- Metin kutusuna metninizi yazın veya yapıştırın.
Slayda şekil, resim ve metin alanı ekleme
- Slayda ekle simgesine (kelebeğe benzer) dokunun.
- Fotoğraf uygulamanızdan veya kameranızdan bir resim eklemek için Resimler’e ya da bir metin alanı veya şekil eklemek için Şekiller’e (metin alanları Temel Şekiller’in altında bulunur) dokunun.
PowerPoint sunusu nasıl sıkıştırılır?
Herhangi bir resim seçiliyken üst şeritte “Resim Araçları – Biçim” sekmesinin belirdiğini göreceksiniz, orada “Resimleri Sıkıştır”a tıklayın ve uygun seçenekleri seçerek işlemi tamamlayın.
MB nasıl düşürülür?
Adım #1: Dosya boyutunu küçültmek istediğiniz fotoğrafı önizlemede açın. Adım #2: Boyutu Ayarla seçeneğine tıklayın. Adım #3: Yüzde ya da piksel değeri olarak fotoğrafı küçültün. Adım #4: Yeniden boyutlandırdığınız fotoğrafı kaydedin.

Aşağıdakilerden hangisinde yapılan değişiklik birden fazla slayta otomatik olarak aktarılabilir?​

Asıl slaydı hem kopyalamak hem de yapıştırmak istediğiniz sunuları açın. Kopyalamak istediğiniz asıl slaydı içeren sunuda, Görünüm sekmesinin Asıl Görünümler grubunda Asıl Slayt’a tıklayın. Slayt küçük resim bölmesinde, kopyalamak istediğiniz asıl slayda sağ tıklayın ve sonra Kopyala’ya tıklayın.

Geri