AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Power sw reset sw nereye takilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
135.605
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Power sw reset sw nereye takılır?​

Takacağın yerde üst 4 pin alt 5 pin.
- Üst sol iki pin (+) sola (-) sağa Power LED.
- Üst sağ iki pin (+) veya (-) yeri fark etmez Power SW.
- Alt sol iki pin (+) sola (-) sağa HDD LED.
- Alt sağ iki pin (+) veya (-) yeri fark etmez Reset SW.

Reset SW ne demek?​

Reset SW: Bilgisayarımızda Reset’e bastığımızda yani yeniden başlatmayı sağlayan düğmenin kablosudur. Power SW: Bilgisayarımızın açarken ki kullandığımız düğmenin kablosudur. Buzzer: Bilgisayardaki ses çıkışları için kullanılan kablo. Power LED: Bilgisayarın güç düğmesini basıldığı andaki yanan lede giden kablodur.
MIC power kablosu nereye takılır?​
bazı anakartlarda agnd yazan yere, yani mic power in sol çaprazına mic in bağlanmalı. tek pinli olan nc yazan yere ise ground bağlanmalı. mic power, left right out ve ret kabloları standart resimdeki ile aynı yerde olacak.

Kasa Led kablosu nereye takılır?​

Kasa Led kablosu nereye takılır?
Switch ve LED bağlantıları büyük ihtimalle kasanın ön panel bağlantıları. LED olanlar HDD ve Power LED iken, Switch olanlar Reset ve Power Switch bağlantılarıdır.

LED Driver nasıl bağlanır?​

LED Driver nasıl bağlanır?
LED ADAPTÖRÜ NASIL BAĞLANIR?
- L, fazdır ve standart olarak kahverengi kablo bağlanır.
- N, nötr ‘dür ve mavi renkli kablo bağlanır.
- Toprak (Ground) sarı veya yeşil renkli kablo bağlanır.
- Pratikte faz ve nötr kablosunu karışık olarak bağlayabilirsiniz, led adaptörü çalışacaktır.

Anakart bağlantısı nasıl yapılır?​

Yeni anakartı kutusundan çıkartıp hafıza çiplerini takın. Mevcut anakartı çıkartmak için sabitleyici vidaları sökün. Yeni anakartı takın ve sabitleyici vidalarını sıkın. Işıklı gösterge, anahtar gibi telleri anakarttaki yerlerine takın.

jfp1 ne demek?​

Anakart üzerinde yer alan Ön panel portu bağlantıları jfp1 portu olarak bilinir. Bu bölüme her kasada standart olan gelen, power switch, reset switch, power led ve HDD led (bu 4 kablo) yu takacaksınız.
Anakart üzerinde speaker nereye takılır?​
power sw – reset sw – hdd led kabloları anakartta nereye giriyorsa prada speaker girişi olur.. Bazı anakartlarda Power,reset,hdd led girişlerinden farklı bir yerde audio girişleri var orda audio girişinin üstünde 4 pinlik bir speaker girişi var oraya takmanız gerekir.

Kasadaki LED tuşu ne işe yarar?​

Kasadaki LED tuşu ne işe yarar?
Büyük ihtimalle kasa fanlarınızın LED aydınlatmalarını kontrol etmek için koyulmuştur. Büyük oranda bu işe yarıyor.

LED kabloları nasıl takılır?​

LED kabloları nasıl takılır?
Şerit LED Nasıl Bağlanır?
- Şebekenin nötrü, N harfi ile gösterilen girişe,
- Şebeke elektriğinin fazı, L harfi ile gösterilen girişe,
- Toprak sembolü ile gösterilen giriş ise toprağa (GND) bağlanmalıdır.
- Şerit LED’deki kırmızı kabloya (+) 12V çıkış alınan V+
- Siyah kabloya (-) ise COM bağlanmalıdır.

Anakart nasıl yapılır?​

Anakartlar genel olarak iki farklı hammaddeden meydana geliyorlar. Bunlardan biri fiberglas, diğer ise bakır. Bunlar dışında az miktarda kalay, plastik ve çeşitli kimyasallar da üretim sürecinde kullanılsa da anakartların yapıtaşlarını bakır ve fiberglas oluşturuyor.
 
Anakart üzerinde yer alan "Power sw" ve "Reset sw" (Reset Switch) gibi kabloların doğru pinlere takılması oldukça önemlidir. Power SW, bilgisayarın açma/kapama düğmesini temsil ederken, Reset SW ise bilgisayarın yeniden başlatılmasını sağlayan düğmenin kablosudur. Bu kabloların yanı sıra HDD LED ve Power LED gibi diğer bağlantıları da doğru şekilde yapmak gerekmektedir.

"MIC power kablosu" ise bazı anakartlarda AGND yazan yere, yani Mic Power in sol çaprazına bağlanmalıdır. Tek pinli olan NC yazan yere ise "Ground" bağlantısı yapılmalıdır. Bu şekilde doğru bağlantı yapıldığında Mic Power kablosu ve diğer ses çıkışları kusursuz çalışacaktır.

Kasanın ön panel bağlantıları arasında yer alan LED ve Switch bağlantıları genellikle kasanın ön panelinde bulunur. Bu bağlantılar arasında HDD LED, Power LED, Reset SW ve Power SW gibi kontrol ve göstergeleme işlevlerini yerine getiren kablolar bulunmaktadır. Doğru şekilde bağlantı yapıldığında bu işlevler sorunsuz çalışacaktır.

Eğer bir LED Driver bağlantısı yapacaksanız, L (faz), N (nötr) ve toprak (Ground) bağlantılarını doğru şekilde yapmanız gerekmektedir. LED adaptörünü bağlarken standart renk kodlarına uygun şekilde bağlantı yapmalısınız. Faz ve nötr kablosunu karışık olarak bağlayabilirsiniz ancak en sağlıklısı standart renk kodlarına uygun bağlantı yapmaktır.

Anakart bağlantısını doğru şekilde yapmak için yeni anakartı kutusundan çıkartıp yerleştirmeniz gerekmektedir. Hafıza çiplerini takarak ve telleri anakarttaki yerlerine bağlayarak anakart bağlantısını tamamlamış olursunuz. JFP1 portu üzerinde bulunan power switch, reset switch, power led ve HDD led gibi ön panel bağlantıları da bu adımlar arasında yer almaktadır.

"Speaker" kablosunu anakart üzerine bağlamak için genellikle power sw, reset sw ve hdd led gibi kabloların giriş noktalarına yakın bir yerde bulunan speaker girişini kullanmanız gerekir. Bazı anakartlarda power, reset, hdd led girişlerinden farklı bir yerde audio girişi bulunabilir. Bu durumda audio girişinin üzerinde 4 pinlik bir speaker girişi olabilir, bu girişe speaker kablosunu takmanız gerekecektir.

Son olarak, kasadaki LED tuşu genellikle kasa fanlarının LED aydınlatmalarını kontrol etmek için kullanılan bir düğmedir. LED kablolarını doğru şekilde bağladığınızda bu tuş sayesinde fanların LED aydınlatmasını kontrol edebilirsiniz. LED kablolarını bağlarken şerit LED gibi özel tip LED'lerde şebeke nötrü, fazı ve toprak bağlantılarını doğru şekilde yapmalısınız.

Anakartlar, genellikle bakır ve fiberglas gibi hammaddelerden oluşur. Bu malzemeler dışında kalay, plastik ve çeşitli kimyasallar da üretim sürecinde kullanılabilir. Ancak anakartların temel yapıtaşı bakır ve fiberglastır. Bilgisayarınızın performansı ve sağlıklı çalışması için anakart bağlantılarını doğru şekilde yapmanız büyük önem taşır.
 
Geri
Üst