AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Postpartum KMP nedir?

Editör

Yeni Üye

Postpartum KMP nedir?​

Peripartum kardiyomiyopati (PPKMP), gebeliğin son ayında veya postpartum erken dönemde kalp yetersizliği semptomları ve sol ventrikül fonksiyon bozukluğu ile seyreden, nadir fakat ciddi komlikasyonlarla sonuçlanabilen bir klinik tablodur.

Sol ventrikül dilate ne demek?​

Dilate Kardiyomiyopati, sol ventrikülün veya her iki ventrikülün genişlemesi ve bozulmuş kontraksiyonu ile karakterizedir. Sistolik disfonksiyonu olan hastalarda bariz kalp yetersizliği gelişebilir veya hastalar asemptomatik kalabilirler.

Kardiyomiyopati nedir acilci?​

Kardiyomiyopati nedir acilci?
Dilate kardiyomiyopati (DKMP), ventriküler dilatasyon ve global miyokardiyal disfonksiyon ile karakterize bir miyokardiyal hastalıktır (ejeksiyon fraksiyonu < @). Hastalar genellikle biventriküler yetmezlik semptomları, ör. yorgunluk, dispne, bilek ödemi, ile başvurur.

Kalp boşluklarında dilatasyon nedir?​

Kalp boşluklarında dilatasyon nedir?
Kalp boşluklarında öncelikle kalbin sol tarafının, bazen de sağ tarafının eşlik ettiği, belirgin genişleme ve kalbin kasılma fonksiyonunun azalması durumuna dilate kardiyomiyopati denir.

Apikal hipertrofik kardiyomiyopati nedir?​

Hipertrofik kardiyomiyopati (HKMP) çocuklarda kalp kasının aşırı büyümesine neden olan bir hastalıktır. Hipertrofik kardiyomiyopati genellikle (%60) ailede bulunan anormal bir gen nedeniyle oluşur. %40 ise yeni mutasyon sonucu meydana gelir.

Peripartum dönem nedir tıp?​

Peripartum kardiyomiyopati (PKMP) gebeliğin son periyodu ile postpartum erken dönemde kalp yetersizliği semptomları ve sol ventrikül fonksiyon bozukluğu ile seyreden nadir bir kardiyak bozukluktur. Günümüzde etiyoloji tam olarak bilinmemektedir.

Ventrikül dilatasyonu ne demek?​

Ventrikül dilatasyonu ne demek?
Dilate kardiyomiyopati (DKM), sol ventrikülde (LV) (ya da heriki ventrikülde) dilatasyon ve kontraktilite bozukluğu ile karakterize olan, kardiyak disfonksiyona yol açan miyokardiyal hastalıktır. İdiyopatik, familyal/genetik, viral ve/veya immün, alkolik/toksik ya da kardiyovasküler hastalıklarla birlikte olabilir.

Peripartum ne zaman?​

Peripartum ne zaman?
Postpartum dönemi yaklaşık olarak 3 ila 12 ay arasında görülen bir dönemdir. Bazı kadınlarda ise daha da kötü bir hal alabilmektedir. Erkenden tedavi görmek bu ruhsal durumunun hızlı bir şekilde geçmesini sağlar. Postpartum çoğu zaman annelik hüznü olarak da bilinir.

Postpartum KMP (Peripartum Kardiyomiyopati), gebeliğin son aylarında veya doğum sonrası erken dönemde ortaya çıkan bir tür kardiyomiyopatidir. Bu durumda, kalp yetersizliği belirtileri ve sol ventrikül fonksiyon bozuklukları meydana gelir. PPKMP genellikle nadir görülen ancak ciddi sonuçlar doğurabilen bir durumdur.

Sol ventrikül dilatasyonu, sol ventrikülün genişlemesi ve kontraksiyon bozukluğu ile karakterizedir. Bu durumda, hastaların bazıları belirgin kalp yetersizliği belirtileri yaşarken, bazıları ise hiç belirti göstermeyebilirler.

Dilate kardiyomiyopati (DKMP), ventriküler dilatasyon ve global miyokardiyal disfonksiyon ile karakterize bir miyokardiyal hastalıktır. Genellikle biventriküler yetmezlik belirtileriyle başvuran hastaların ejeksiyon fraksiyonu düşüktür.

Kalp boşluklarında dilatasyon ise genellikle kalbin sol tarafının ya da bazen sağ tarafının belirgin şekilde genişlemesi ve kasılma fonksiyonunun azalması durumunu ifade eder.

Hipertrofik kardiyomiyopati (HKMP), çocuklarda kalp kasının aşırı büyümesine neden olan bir hastalıktır. Genellikle ailede bulunan anormal bir gen ya da yeni mutasyonlar sonucu meydana gelir.

Peripartum dönem ise gebeliğin son periyodu ile postpartum erken dönemi kapsayan bir süreçtir. Peripartum kardiyomiyopati (PKMP) bu dönemde ortaya çıkabilen nadir bir kardiyak bozukluktur.

Ventrikül dilatasyonu ise sol ventrikülde (veya her iki ventrikülde) genişleme ve kontraktilite bozukluğu ile karakterize olan bir kardiyak hastalıktır. Bu durum, miyokardiyal hastalıklara ve kardiyak disfonksiyona yol açabilir.

Postpartum dönem genellikle doğumdan sonra 3 ila 12 ay arasında görülen bir dönemi ifade eder. Bazı kadınlarda postpartum dönem daha zorlu geçebilir, bu durumda erken tedavi önemlidir. Postpartum süreci genellikle annelik hüznü olarak da bilinir.

Geri