AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Postpartum donem ne kadar surer?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Postpartum dönem ne kadar sürer?​

Lohusalık dönemi (puerperium) plasentanın doğumu ile başlayan ve doğum sonrası 6- 12 haftayı içeren dönemdir, postpartum dönem olarak bilinir. Doğum ile tam fizyolojik involüsyon ve psikolojik düzeliş arasındaki dönemi kapsar (1).

Postpartum dönemi ne demek?​

Postpartum dönem, doğum sonrası plasentanın çıkışını takiben 6-8 haftalık, dinamik bir süreçtir.
Doğum sonrası bakımın temel amacı kadın ve bebeğinin sağlığını korumak, geliştirmek, sağlık ve sosyal ihtiyaçlarını gidermeye yar- dımcı olmak için aile ve toplum desteğini geliş- tirmektir (15).
D GPP ne demek?
Antenatal izlemde rubella seronegatif bulunan kadınlara, doğumu takiben klinikten taburcu olmadan önce kızamık, kabakulak, kızamıkçık (MMR) aşısı önerilmelidir [D(GPP)]. Kadının doğum sonu altı saat içinde idrar yapıp yapmadığı kaydedilmelidir D(GPP).
Postpartum kanamalar nelerdir?
Do¤umun 3. evresinin tamamlanmas›n› takiben spontan vajinal yolla do¤umda 500 ml, sezaryen son- ras› 1000 ml’den fazla kanama olmas› durumunda postpartum kanamadan söz edilir.

Postpartum servisi nedir?​

Postpartum Doğum Servisi. Hastanemizde Postpartum (Doğum Sonrası) servisi doğum yaptıktan sonra hastaların gözlemlendiği servistir.

Neden 40 gün lohusalık?​

Bu dönemde gebeliğin kadında yarattığı fizyolojik ve psikolojik değişimler gebelik önceki haline döner. Her organ ve sistemin gebelik öncesi haline dönmesi farklı zamanlar alır. Bu nedenle halk arasında “lohusanın mezarı 40 gün açık kalır” sözü yaygın olarak kullanılır.
Rehberlerin uygulanması ile her gebenin en az 4 kez nitelikli izlenmesi, doğum sonrası hastanede 3 ve evde 3 olmak üzere 6 kez lohusa izleminin yapılması, normal doğum sonrası 24 saat, sezaryen sonrası 48 saat hastanede takip edilmesi, her doğumun hastanede ger- çekleştirilmesi ve gerektiğinde stabilize etmek kaydıyla …
Doğum sonrası perine bakımı nasıl yapılır?
Perine bakımı Doğumdan hemen sonra perineye buz uygulanması travmatik ödem ve rahatsızlığı azaltır. Perine günde 1-2 kez ve tuvalete gittikten sonra temizlenmelidir. Kullanılan ped veya bezler sık sık değiştirilmeli, tampon kullanılmamalıdır. Perine temiz tutulduğunda iyileşme hızla gerçekleşir.
Puerperal enfeksiyon belirtileri nelerdir?
Sezaryen Sonrası Enfeksiyonun Belirtileri Nelerdir?
 
Geri
Üst