AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Postpartum atoni nedir tip?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Postpartum atoni nedir tip?​

normalde doğum sonrası, bebek ve plasenta çıktıktan sonra rahim kasılır, küçülür, kasılma sayesinde rahim içindeki damarlar kapanır ve kanama olmaz. ancak atonide rahimde kasılma, sertleşme olmaz ve rahim içindeki bütün damarlardan oluk oluk kanama olur. işte bu kabusun adı postpartum atonidir. bazen basit …
Atoni durumunda ne yapılır?
Atoni kanamalarında ilk yapılacak yaklaşım karından elle rahim masajıdır. Bu şekilde rahmin toplanması sağlanmaya çalışılır. Bu arada rahmin toplanması için damar yolundan bazı ilaçlar verilir.

Atoni kanamasında ilk yardım nasıl yapılır?​

Kanamalarda İlk Yardım Uygulamaları Nelerdir?
- İlkyardımcı kendini tanıtır ve hasta yaralı sakinleştirilir,
- Hasta/ yaralı sırt üstü yatırılır,
- Hasta/yaralının durumu değerlendirilir (ABC),
- Tıbbi yardım istenir (112),
- Yara ya da kanama değerlendirilir,
- Kanayan yer üzerine temiz bir bezle bastırılır,
Atoni neden olur?
1) Uterin atoni (rahim kaslarının kasılamaması): Doğum sonrası kanamaların en önemli nedenidir. Rahmin aşırı gerilmesine neden olan durumlar polihidroamnion (suyun fazla olması), çoğul gebelikler, iri bebek, hızlı veya uzamış doğumlar, myomlar bu tip bir kanamaya sebep olabilir.
Rahim içi kan birikmesi (hematometra): Genellikle 8 haftadan büyük olan hamileliklerde veya yaşı fazla olan kadınlarda görülmektedir. Rahim toplayamaz ve rahim ağzının kapanması neticesinde kan birikmesi sebebi ile ortaya çıkar. Rahim ağzının buji ile açılması sorunu halleder.
Rahim içinde kan birikmesi ne demek?
Rahim içi kan birikmesi (hematometra): çok az karşılaşılan ve fazlası ile ağrılı olan bir durumdur. Genellikle 8 haftadan büyük olan hamileliklerde veya yaşı fazla olan kadınlarda görülmektedir. Rahim toplayamaz ve rahim ağzının kapanması neticesinde kan birikmesi sebebi ile ortaya çıkar.

Geri