AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Postoperatif pulmoner komplikasyonlar nelerdir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Postoperatif pulmoner komplikasyonlar nelerdir?​

Postoperatif en önemli komplikasyonlar; solunum yetmezliği, KOAH atakları, pulmoner tromboemboli, pnömoni, uzamış mekanik ventilasyon ve atelektazidir.

Postoperatif değişiklikler ne demek?​

Ameliyat sonrasında bakım, cerrahi müdahalelerden sonra hastanın alması gereken bakım olarak tanımlanmaktadır.
Preoperatif ve postoperatif nedir?
Pre ve post-operatif hemşirelik bakımlarında amaçlardan bir ta- nesi de, hastanın akciğer fonksiyonlarımda herhangi bir komplikas- yon oluşmasını önlemek ve en kısa sürede hastayı sağlıklı yaşamına döndtirmektir.
Postoperatif pulmoner nedir?
Amaç: Abdominal cerrahilerde postoperatif pulmoner komplikasyonlar (PPK), morbitide ve mortalitenin önemli bir nedenidir. Ayrıca hastanede yatış süresini uzatan önemli bir faktördür. Preoperatif değerlendirme, komplikasyonların tahmin edilmesinde ve önlem alınmasında önemli bir yer oluşturmaktadır.

Ameliyat sırasında sigaraya bağlı gelişebilecek pulmoner komplikasyon riskini azaltmak için sigara ne zaman bırakılmalıdır?​

Amaç: Sigara içmek cerrahi hastalarını ameliyat sonrası komplikasyon riski ile karşı karşıya getirir. Bu nedenle cerrahi hastalarının ameliyattan 2-8 hafta önce sigarayı bırakmaları ve sonrasında da içmemeleri gerekmektedir.

Postoperatif durum ne demek?​

Ameliyat sonrası bakım, cerrahi müdahalelerden sonra hastanın alması gereken bakım olarak tanımlanır.
Postoperatif hassasiyet ne demek?
Post-operatif hassasiyet, özellikle posterior kompozit restorasyonlarda restorasyon sonrası görülen, oldukça rahatsız edici ve restorasyonların kısa dönemde tekrarlanmasının en önemli sebeplerinden biri olarak gözlemlenen hassasiyettir.
Preoperatif hazırlıklar nelerdir?
Ameliyat öncesi dönem, ameliyat kararının verilmesi ile başlamakta ve hastanın cerrahi servise kabulü, ameliyattan önceki gece hazırlığı, ameliyat günü hazırlığı, hastanın ameliyathaneye transferi ve ameliyat masasına yatırılmasına kadar geçen süredeki hemşirelik girişimlerini içerir.
Ameliyat öncesi (preoperatif) değerlendirmede temel amaç ameliyat sırasında oluşabilecek riskleri azaltmak, ameliyat sonrasında gelişebilecek istenmeyen durumları önlemeye çalışmak ve hastayı normal hayati fonksiyonlarına mümkün olduğunca çabuk döndürmektir.
 
Geri
Üst